Μηνύματα φωτός

-Ευτυχισμένος αυτός που γνωρίζει,τι είναι αγάπη προς τον Ιησού Χριστό και περιφρονεί τον εαυτόν του χάριν αυτής της αγάπης.
-Αγάπησε ψυχή ολόθερμα τον Ιησού Χριστό.Αυτόν να θεωρείς φίλο σου,Αυτόν,που έστω και αν όλοι σε εγκαταλείψουν,δεν θα σε αφήσει ποτέ,ούτε θα επιτρέψει να καταστραφείς.
-Αν σε κάθε σου ανάγκη επικαλείσαι τον Ιησού Χριστό,θα Τον έχεις πάντοτε κοντά σου.Αν ο Χριστός είναι μαζί σου,κανείς εχθρός δεν μπορεί να σε βλάψει.
-Να είσαι ταπεινός και ειρηνικός και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου
-Να είσαι ευσεβής και πράος και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου.
-Κάνε τον Ιησού Χριστό βασιλιά της καρδιάς σου και θα είσαι πάντα ευτυχισμένος.

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Τα τρία στάδια της πνευματικής νηπιότητας


«Φτιάξτε μια παγκόσμια αλυσίδα προσευχής και σώστε τον τόπο σας»



Θέλησα να σας μιλήσω για το κακό που έρχεται, που είναι τόσο γρήγορο και τόσο εφιαλτικό, που τα παιδιά Μου κρύβουν τα μάτια τους, για να μην το δουν, κλείνουν τα αυτιά τους, για να μην το ακούσουν, κλείνουν την καρδιά τους, για να μην καταλάβουν τι γίνεται και ζουν μια ψεύτική υπόσχεση των πονηρών τεχνασμάτων του σατανά μέσα από δικές μου χαμένες εικόνες και που πολλοί σας λένε ότι δήθεν όλα θα πάνε καλά, μην στεναχωριέστε!
Θέλω να ζητήσω απ’ όλους να φτιάξετε μια αλυσίδα αγάπης πάνω από τον τόπο σας, πάνω από το έθνος σας, πάνω απ’ όλο τον κόσμο. Μια αλυσίδα αγάπης, που θα σας ενώνει η δική Μου πίστη και ο δικός Μου

Τα πολύτιμα πετράδια του θεϊκού Μου στέματος


Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Σ' αγαπώ, Χριστέ μου!



Σ' αγαπώ, Χριστέ μου, γιατί είσαι ο Σωτήρας μου, που θέλεις και ξέρεις και μπορείς και με σώζεις: Από κάθε κίνδυνο, σώματος και ψυχής. Από τον αμαρτωλό εαυτό μου.

Από τον μισόκαλλο διάβολο. Από τους κακούς ανθρώπους. Από τον αιώνιο θάνατο , που φέρνει η έμμονη στην αμαρτία.

Σ' αγαπώ, Χριστέ μου, γιατί είσαι το Φως, το αληθινό, το γλυκό, το ζωογόνο. Το φως, που φέγγει μέσα μου και γύρω μου και ομορφαίνει την πλάση και τα πρόσωπα των
ανθρώπων π' αγαπώ. Το φως, πού μου δίνει τη δυνατότητα να περπατήσω με ασφάλεια, να τρέξω, ν' ανέβω, να συγκρίνω, να προτιμήσω. Το φως της ζωής!
Σ' αγαπώ, Χριστέ μου, γιατί είσαι η Αλήθεια, η κατακάθαρη, η αισιόδοξη, η ελπιδοφόρα, η ζωογόνα, η λυτρωτική. Η αλήθεια για όλα χθες, σήμερα, αύριο και στους αιώνες.

Σ' αγαπώ, Χριστέ μου, γιατί είσαι η Αγάπη, η πιο μεγάλη, η πιο θερμή, η πιο σοφή, η πιο δυνατή, η πιο αληθινή, η πιο προσωπική. Η Αγάπη που σταυρώθηκε για μένα!...

Γέρων Ιωσήφ

Προσευχή για την Οικογένεια μας.



Κύριε Ιησού Χριστέ , Υιέ του Θεού, ο ευλογημένος καρπός της Παναγίας Μητρός σου, Συ που καταδέχτηκες να γίνεις άνθρωπος δια την σωτηρία την ιδική μας και μεγάλωσες και ανετράφης μέσα εις οικογένεια ευλογημένη και αγία. Σε παρακαλούμε να ακούσης την ιδική μας οικογένεια.

Ελθέ, Κύριε, να κατοικήσεις και να μένεις μαζί μας. Επιθυμούμε και Σε παρακαλούμε να γίνεις ο κηδεμόνας και ο σύντροφός μας, ο καλός διδάσκαλος, ο παντοδύναμος προστάτης και βοηθός και ιατρός των ασθενειών μας.

Δώσε, Κύριε, να βασιλεύει εις τον οίκον μας το άγιο θέλημά Σου. Χάρισέ μας την ομόνοια, την ειρήνη, την αγάπη, την αμοιβαία ανοχή και μακροθυμία, την ενότητα, την υπομονή, και πάσα άλλη αρετή. Χάριζέ μας τα αγαθά Σου, τα πνευματικά και υλικά.

Και αξίωνέ μας ημέρα και νύχτα να ευλογούμε με καρδία ευγνώμονα το Άγιο Θέλημά Σου και του Ανάρχου Σου Πατρός και του αγαθού Σου Πνεύματος. Αμήν.

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΑΡΑΥΓΗ



Tου Γέροντος Σωφρονίου του Έσσεξ
Ω Κύριε αιώνιε και Δημιουργέ των πάντων,
ο οποίος με την ανεξερεύνητη αγαθότητά σου
με κάλεσες σ’ αυτή τη ζωή,
ο οποίος μου έδωσες τη χάρη του βαπτίσματος
και τη σφραγίδα του Αγίου Πνεύματος,
ο οποίος με προίκισες με την επιθυμία
να αναζητήσω εσέ
τον μόνο αληθινό Θεό,
εισάκουσε την προσευχή μου.


Δεν έχω ζωή, φως, χαρά ή σοφία
ούτε δύναμη χωρίς εσένα, ω Θεέ.
Εξαιτίας των αμαρτιών μου δεν τολμώ να υψώσω
τους οφθαλμούς μου σ’ εσένα.
Αλλά συ είπες στους μαθητές σου:

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ


Αποφθεγματικοί λόγοι Γέροντος Ιερωνύμου της Αίγινας

Έχε υπομονήν και ο Θεός θα βοηθήσει.Ο Θεός μας αγαπάει πολύ και ό,τι δίδει,είναι δια το καλόν μας.Εμένα ο Θεός,μου επέτρεψε,να μου κοπεί το χέρι.Δεν το χρειαζόμουνα.Ο Θεός ξέρει,τι κάνει.Καλύτερα με το ένα χέρι στον Παράδεισο,παρά και με τα δυο στην κόλαση.Μια φορά,δεν είπα στον Θεό,,,Θεέ μου διατί;,,,Ο Θεός με αγαπάει και γνωρίζει το συμφέρον μου.Τον ευχαριστώ πάντων ένεκεν και Τον δοξάζω.Και συ να τον ευχαριστείς.Ο πόνος είναι δώρο Θεού.Πολλοί γνωρίζουν τον Θεό,μετά από έναν δυνατόν και βαρύ πόνον.Ένας μοναχός εις το Άγιον Όρος έκλαιγε και οδυρόταν,επειδή δεν τον ξέχασε ο Θεός και δεν του έστελνε θλίψεις.Κι εμείς να διαμαρτρόμαστε και να γογγύζουμε,όταν μας έλθει η παραμικρά θλίψις;Πρέπει να υπομένουμε και να παρακαλούμε τον Θεό,να μη μας εγκαταλείψει.Την χωή μας,να την αναθέτουμε στον Θεό και,όπως θέλει Εκείνος,ας γίνει.Διότι δεν θέλει την απώλεια του ανθρώπου,αλλά την σωτηρίαν.Η απελπισία είναι και απιστία.Εκείνος που πιστεύει αληθινά στον Θεόν,δεν απελπίζεται ποτέ.Απελπίζεσαι,διότι δεν πιστεύεις αληθινά,δεν πιστεύεις στην δύναμήν Του,που κυβερνά τα πάντα.Η υπερβολική λύπη και απελπισία είναι του πειρασμού.Εγώ,όταν ήμουν στην Κωνσταντινούπολιν και μου έλεγαν,να φύγω,δεν ήθελα,ούτε να τ' ακούσω,προτιμούσα,να με σκότωναν.Με παρηγορούσε όμως η σκέψις,ότι, ίσως έτσι ήθελε ο Θεός.Κι αφού αναγκάσθηκα,να φύγω,μετά από καιρόν έμαθα,ότι πολλους από αυτούς που έμειναν εκεί,τους σκότωσαν οι Τούρκοι.Πάντα να λες,,,Γεννηθήτω το θελημά σου.

Αγίου Γέροντος Ιερωνύμου της Αίγινας

Ο ευλογημένος πατέρας Θείο κήρυγμα την Κυριακή των Αγίων Πατέρων)


Συμβουλές του Θεού Πατέρα στα παιδιά Του


Η πίκρα του Θεού Πατέρα


Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

«ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» Η μνήμη της τιμάται στις 22 Ιουλίου



Η Μαρκέλλα, το μικρό αυτό κοριτσάκι, έμεινε ορφανό σχεδόν από τα γεννοφάσκια του. Η ευσεβής χριστιανή μητέρα της, πέθανε μικρή και την άφησε μόνη με τον ειδωλολάτρη πατέρα της. Αυτός ο πατέρας, όταν έμαθε ότι η κόρη του έγινε χριστιανή, φρόντισε να γίνει τέρας αντί πατέρας. 
Βλέπεις η διαφορά πατέρας και τέρας είναι μόνο δύο γράμματα. Την κυνηγούσε για να ασελγήσει πάνω στην κόρη του, σ’ αυτό το μικρό κοριτσάκι!
Ήταν τόσο όμορφη, τόσο σεμνή, τόσο γλυκιά, τόσο αθώα, που έκαιγε με την προσευχή της τους δαίμονες. Όταν γονάτιζε αυτό το μικρό το κοριτσάκι για να προσευχηθεί, τα μάτια της έτρεχαν από έρωτα και από αγάπη για τον Χριστό και έκανε τον ουρανό να συγκινείται. Αλλά έκανε και τους διαβόλους να φοβούνται, οι οποίοι ξέρετε τι έκαναν;

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Θέλετε να είστε παιδιά εκείνου που θέλει να σας οδηγήσει στον Άδη; Ή παιδιά δικά Μου αγαπημένα που θα σας οδηγήσω στον ουρανό;


ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΕ ΘΕΪΚΟ ΕΡΩΤΑ;

ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΕΛΠΙΔΙΟΥ ΒΑΓΙΑΝΑΚΗ. 

Ο θρόνος του Θεού και ο θρόνος του διαβόλου


ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ...


ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΑΠΑ ΟΛΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ. ΟΜΙΛΙΑ.8-11-12


Η ουράνια οικογένεια


Τα τρία είδη των προφητειών


Θεία Λειτουργία των Φωτών 2012


Σταυρός,ημέρα μνήμης,πόνου και αγάπης


Οι αγαπημένοι φίλοι του Χριστού


Ο Νυμφίος της ψυχής μας!


Η Μάνα της καρδιάς μας


Η λατρεία του Θεού Πατέρα στα παιδιά Του


Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Στην αναζήτηση της απόλυτης αγάπης - Αγία Φωτεινή Ημ. Εορτής:26 Φεβρουαρίου




     Όταν η ψυχή αναζητά την αγάπη είναι αχόρταγη. Όταν αναζητάει την τελειότητα δεν σταματάει πουθενά, συνέχεια ψάχνει. Όταν θέλει να βρει την απόλυτη ευτυχία, τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει στην νοσταλγική αυτή αγωνία.
Μια γυναίκα έγινε το παράδειγμα αυτής της νοσταλγικής αναζήτησης. Μια γυναίκα που ένιωσε την ψυχή της να αγωνιά για την τελειότητα, να ζητάει το μεγαλείο της αγάπης, να ζητάει με πόθο και με πάθος την ευτυχία της ψυχής της, την έκανε να βαδίσει δρόμους κακούς, δρόμους όχι αληθινούς. Μέσα στην αναζήτηση, που κανείς δεν ξέρει που θα βρει αυτό που αναζητά, πολλές φορές εμπλέκεται η ψυχή σε λάθους δρόμους και πικραίνεται.

Σώστε τον τόπο σας! Φτιάξτε παγκόσμια αλυσίδα προσευχής!


Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Αγγελικές αποκαλύψεις για μια αγγελική ζωή


Οι τρεις ναοί του Θεού

Η Υπαπαντή του Κύριου

Η γιορτή της Υπαπαντής είναι μια πολύ ξεχασμένη γιορτή. Δεν της δόθηκε η πρέπουσα τιμή. Ξέρετε τι έγινε εκείνη την ημέρα; Αυτό που κι εσείς κάνετε στα μωρά σας. Εσείς μετά από σαράντα μέρες, όταν γεννάτε τα παιδιά σας, τι κάνατε; Πηγαίνετε στην Εκκλησία και ο παπάς εκεί ευλογεί και την μάνα και το παιδί. Και τι άλλο κάνει; Κρατάει το παιδί στα χέρια του και αν είναι αγοράκι το βάζει και μέσα στο ιερό. Αν είναι κοριτσάκι, το φέρνει μέχρι εδώ μπροστά στην ωραία πύλη, φιλάει τις εικόνες και αφιερώνει το παιδί στο Θεό. Αυτή είναι η πανάρχαια συνήθεια.
Και η Παναγία το ίδιο έκανε με τον Γιό της, τον Ιησού. Όταν πέρασαν σαράντα ημέρες τότε, πήγε μαζί με τον Ιωσήφ στον ναό, να αφιερώσουν το παιδί τους στο Θεό. Εκείνη την ημέρα, συνέβησαν τα πιο γλυκά και ωραία πράγματα τα οποία κανείς μας δεν γνωρίζει. Μόνο ο Ιησούς τα ξέρει, που ενώ ήταν μικρό Βρέφος σαράντα ημερών, ήταν όμως και Θεός, ένα με τον Πατέρα Του. Τι χαρά είχε εκείνη την ημέρα το θείο Βρέφος Ιησούς! Πολλές φορές έχετε δει τα παιδιά σας να χαίρονται παράξενα, να κουνούν τα χεράκια τους και να χαμογελάνε. Έχουν μια χαρά και αναλογίζεστε πολλές φορές, τι να συμβαίνει άραγε, τι να σκέφτεται το παιδί τώρα, τι νιώθει και κάνει όλη αυτή την χαρά;


Την ίδια απορία ακριβώς είχε και η Παρθένος Μαριάμ βλέποντας τον μικρό σαρανταήμερο Γιό της Ιησού, να είναι τόσο χαρούμενος, να χτυπά τα ποδαράκια Του, τα χεράκια Του, να χαμογελάει και να

Αποκαλύψεις του Θεού Πατέρα για τα παιδιά Του


Ψάλτε τον ύμνο:
“Τόν τρισήλιον πάντες Θεόν ὑμνήσωμεν,
ὑμνωδίες καρδίας ἐν πίστει μέλψωμεν
ὡς τῷ μόνῳ ἐραστῇ τῶν ταπεινῶν ψυχῶν
υἱκῶς τῷ Βασιλεῖ, τῷ Πατρί καί τῷ Υἱῷ
καί Πνεύματι τῷ Ἁγίῳ, ἐν λατρείᾳ ἀναβοῶντες
Ζωή καί Ἔρως γενού ημίν Βασιλεῦ”.
Ο ύμνος αυτός λέει ότι ο Θεός είναι τρισήλιος και θέλει ύμνους της καρδιάς να Του τραγουδούμε, όπως τραγουδάτε στους εραστές σας. Αλλά θα Με αγαπάτε σαν παιδιά, γιατί Εγώ είμαι ο Βασιλιάς. Και με λατρεία και πλήρη αφοσίωση και εμπιστοσύνη, θα Μου φωνάζετε «Εσύ είσαι η Ζωή και ο Έρωτας Θεέ μου».

Η Προσευχητική Σιωπή κορυφαία αρετή

Η προσευχητική σιωπή, κορυφαία αρετή


«Έφτιαξα το ουράνιο Βασίλειο, 
για να είμαστε μια οικογένεια και να είστε ευτυχισμένοι»

Λέει ο Θεός σε όλους μας:
«Έκανα το ουράνιό Μου Βασίλειο, για να σας κάνω όλους ευτυχισμένους. Έφτιαξα ένα θαυμαστό κόσμο, για να σας βλέπω να είστε τρισευτυχισμένοι. Μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο θέλησα Εγώ να είμαι ο Πατέρας σας κι εσείς τα παιδιά Μου. Θέλησα να είμαστε όλοι μία οικογένεια, που εσείς σαν παιδιά θα Με σέβεστε και θα Mε αγαπάτε.
Κι Εγώ σαν Πατέρας συνέχεια θα αφήνω να σκορπά πλούσια μέσα από την θεϊκή Μου καρδιά, όχι απλά το έλεός Μου και η ευσπλαχνία Μου, αλλά κυρίως η Πατρική και Μητρική Μου αγάπη, την οποία σας αποδεικνύω με χίλιες δυο δωρεές. Έτσι έφτιαξα τον κόσμο, να

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Μήνυμα λατρείας του Θεού Πατέρα στα παιδιά Του


Συμβουλές του Θεού Πατέρα στα παιδιά Του


Το χρέος  κάθε γονιού είναι πάντα να συμβουλεύει το παιδί του. Αλλά ταυτόχρονα και να το προειδοποιεί. Συμβουλή είναι κάτι που βοηθά το παιδί να αναπτυχθεί, να προβιβαστεί, να κάνει ένα βήμα πιο πέρα, να γίνει μια μέρα ένας αξιόλογος άνθρωπος. Η συμβουλή αυτό το νόημα έχει.
Όμως δίπλα ακριβώς από τις συμβουλές βρίσκονται και οι προειδοποιήσεις. «Παιδί μου, μην το κάνεις αυτό, γιατί θα σου βγει σε κακό. Μην το κάνεις εκείνο, γιατί θα σου στερήσει τη χαρά, θα σου στερήσει την ευτυχία, θα σου στερήσει το μέλλον». Μέσα λοιπόν στην αγάπη του γονιού είναι και η προειδοποίηση. Μέσα λοιπόν στην αγάπη του Θεού είναι και η προειδοποίηση.  Να το μάθετε, να το ξέρετε όλοι, ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.

Μπήκατε στα χρόνια της Αποκάλυψης
και απελευθερώθηκε η δύναμη του σατανά

Μπήκατε στα χρόνια της Αποκάλυψης και

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

«Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατήθιμι, Μήτερ του Θεού, φύλαξόν μοι υπό την σκέπη σου».


«Δεν σας φυλάω, παιδιά μου, επειδή είμαι μόνο Μάνα του Θεού, αλλά επειδή είμαι και Μάνα δικιά σας. Σας λατρεύω και σας αγαπώ, όπως αγαπώ τον Γιό μου! Σας πονώ και σας σκεπάζω, όπως πόνεσα και σκέπαζα πάντα τον Γιό μου!Με την ίδια αγάπη αγαπώ κι εσάς, όπως αγαπώ κι Εκείνον, γιατί εσείς είσαστε τα δικά Του τα παιδιά. Είστε τα δικά Του κρινολούλουδα. Εάν εσείς πάθετε κάτι, αν σας συμβεί κάτι θλιβερό, ο ίδιος μου ο Γιός στεναχωριέται και κοντά στον Γιό μου στεναχωριέμαι κι εγώ. Κάθε πόνος δικός σας, κάθε θλίψη δικιά σας είναι και πόνος και θλίψη του Γιού μου. Και κάθε θλίψη και πόνος του Γιού μου είναι και δικιά μου θλίψη, γιατί είμαστε όλοι μία οικογένεια. Μια Αγία οικογένεια, ο Πατέρας μας στον ουρανό, ο μονογενής Του Υιός, εγώ και όλοι εσείς. Γι’ αυτό, όποτε έρχεστε στην αγκαλιά του Γιού μου, έρχεστε στην αγκαλιά του ουρανού. Όποτε φεύγετε από την αγκαλιά του Γιού μου, φεύγετε και από την αγκαλιά του ουρανού και τότε είναι που φοβάμαι. Τότε είναι που πονάω. Τότε είναι που θλίβομαι, γιατί δεν ξέρω πως θα σας βρει ο πονηρός. Πως θα σας βρουν οι δυνάμεις του σκότους, για να σας σκοτίσουν τον νου και να σας θλίψουν και στη ψυχή, μα και στο σώμα».

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Επιστροφή στην πνευματική ζωή ένα βήμα πριν από τον όλεθρο


Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης: Ο φωτισμένος ασκητής των νεώτερων χρόνων 14/7/2013

Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης: 
Ο φωτισμένος ασκητής των νεώτερων χρόνων

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου - Καθηγητού

Στις 14 Ιουλίου η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη. Πρόκειται για μια σπουδαία εκκλησιαστική προσωπικότητα του 18ου αιώνα, η οποία έβαλε τη δική της σφραγίδα στην Εκκλησία και το Γένος μας την κρίσιμη εκείνη περίοδο, όπου η Οθωμανική αυτοκρατορία βρισκόταν στο απόγειο της δύναμής της. Συνετέλεσε επίσης στην αποσόβηση του κινδύνου της αλλοιώσεως του ορθοδόξου φρονήματος, από την επέλαση πολυαρίθμων παπικών και προτεσταντικών «ιεραποστόλων», οι οποίοι ασκούσαν ασφυκτικό προσηλυτισμό εις βάρος των υποδούλων Ορθοδόξων Ελλήνων. Ο άγιος Νικόδημος, με τον πολύπλευρο αγώνα του βοήθησε τα μέγιστα για τη σωτηρία της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

Γεννήθηκε στη Νάξο το 1749. Το κοσμικό του όνομα ήταν Νικόλαος Καλλιβρούτσης. Οι γονείς του

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Γέροντας Θαδδαίος-Περί προσευχής


Η προσευχή εκ καρδίας είναι ειλικρινής προσευχή.Πάντοτε να προσεύχεστε στον Κύριο με την καρδιά σας.Ο Κύριος δεν απαιτεί από μας φιλοσοφίες.Πρέπει να προσευχόμαστε με την καρδιά μας,όπως αρμόζει προς τον Πατέρα μας:"Ω Κύριε,βοήθα κάθε ψυχή και μη λησμονείς κι εμένα.Βοήθα καθένα να βρει ειρήνη και να Σε αγαπά,όπως σε αγαπούν οι άγγελοι.Δώσε και σε μας τη δύναμη να Σε αγαπάμε,όπως η Υπεραγία σου Μητέρα Σε αγαπά και οι άγιοι άγγελοι σου.Δώσε και σε μένα τη δύναμη να σε αγαπώ απεριόριστα!"

Θεία κοινωνία,το χτυποκάρδι της ένωσής μας με τον Θεό!


Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Οι δυο πόλεμοι πριν από τα έσχατα (2012)


ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ


΄΄...και ποιήσας φραγγέλλιον εκ σχοινίων πάντας εξέβαλεν εκ του ιερού,τα τε πρόβατα και τους βόας και των κολλυβιστών εξέχεε το κέρμα και τας τραπέζας ανέστρεψε.και τοις τας περιστεράς πωλούσιν είπεν.άρατε ταύτα εντεύθεν.μη ποέίτε τον οίκον του πατρός μου οίκον εμπορίου΄΄ Ιωάν.β΄15-16.Έφτιαξε ένα μαστίγιο κι έβγαλε έξω από τον περίβολο του Ναού,ζώα και αφεντικά.Σκόρπισε τα κέρματα των χρηματιστών και αναποδογύρισε τα τραπέζια τους.Δεν μπορούσε να βλέπει αυτήν την παραποίηση χωρίς να δράσει,χωρίς να διορθώσει και να επαναφέρει τάξη και σεβασμό.Και η καρδιά κάθε ανθρώπου ναός είναι.Ο ναός αυτός της καρδιάς μας είναι κτισμένος για να υμνεί,να λατρεύει τον Θεό και Πλάστη,να αγαπά,να πάλλλει για τον Νυμφίο,τον ΄΄κάλλει ωραίον΄΄.΄΄ΝΗΨΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ΄΄ΙΕΡΟΥ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΗΣΟΥΣ


Ο Ιησούς, ας είναι η γλυκιά μελέτη της καρδιάς σου,ο Ιησούς ας είναι εντρύφημα της γλώσσης σου.Ο Ιησούς, ας είναι η διαρκής απασχόλησις και σκέψις του νου σου.Και ποτέ μην κουράζεσαι επικαλούμενος τον Ιησού.Διότι με

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ( Αγιος Σιλουανός ) Γέροντας Σωφρόνιος




ΕΡΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναπτύχθηκε μια ερωτική κοινωνία με τον Θεό. Τότε καταλάβαινα γιατί οι Πατέρες ονόμαζαν τον Θεό έρωτα. «Ο Θεός έρως εστί και εραστόν» (Μάξιμος ο Ομολογητής) και «ο εμός έρως εσταύρωται» (αγ. Ιγνάτιος Θεοφόρος). Κάθε μέρα αισθανόμουν την περίπτυξη του Θεού. Αυτή η αγάπη εκείνο τον καιρό με είχε τρελλάνει. Ό Θεός βιωνόταν ως ελεήμων,

Θεὲ τῆς καρδιᾶς μου καὶ τῆς ἄπειρης Ἀγάπης.


Θε τς καρδις μου κα τς πειρης γάπης.

Οράνιε Πατέρα μου, κνε τν καρδιά μου ν γίνει να μ τν Εσπλαχνία Σου, γι ν Σ’ γαπ κα ν Σ λατρεύω κα ν σπλαχνίζομαι τν κόσμο λο.

Πλημμύρισε μ μ τν Θεϊκό Σου ρωτα κα ξίωσε μ ν Σο νταποδώσω στ πακρο τν ρωτα ατό. σένα ναγνωρίζω σν μοναδικ Βασιλι τς καρδίας μου κα φιερώνω τν ψυχή μου στν μονογεν Σου Υἱὸ ησο, δικό μας λατρεμένο Θεο Βρέφος, κα πληγωμένο Βασιλιά.

Δέξου μ στν πατρικ γκαλιά Σου κα κρύψε μ βαθιά, μέσα στν μητρικ καρδιά Σου.

Στελε γγέλους ν φρουρον τ σμα, τν ψυχ κα τν καρδιά μουκα ν μ διδάσκουν μυστικά, τν πόλυτη λατρεία, μπιστοσύνη κα πακο στ γιο θέλημά Σου, γι ν μν Σ πληγώσω ποτ ξανά.

Παρακληττικ κετεύω τν λατρεμένη Σου κόρη κα Βασίλισσα Ορανο κα Γς, τν γία Μητέρα μς Μαριάμ, ν μ σκεπάζει στοργικ κα ν μ μαθαίνει πς ν Σ λατρεύω πέραντα παιδικά, αγνά, ταπεινά…

Σ πιστεύω, Σ λατρεύω κα Σ’ γαπ, τ ταπεινό Σου σπλάχνο πο γωνίζεται στ γ, κα μ λαχτάρα προσμένει ν βρεθε στν γκαλιά Σου παντοτινά. μήν.



π. λπίδιος

Νυχτερινή αδολεσχία




Είναι βράδυ, πηχτό σκοτάδι
μα η καρδιά μου γρηγορεί
και στην αγκαλιά Σου εκεί χωμένη
λέει με δάκρυα την προσευχή.
Για φως της έχει τη μορφή Σου
για μελωδία τη φωνή Σου.
* * *
Ω! Τι γλυκιά αγάπη στη σιγή!
Κάτω από τα βαθύσκια δέντρα
με το κελαρυστό ρυάκι
εκεί, ένα, χωμένος και χαμένος
στη δικιά Σου αγάπη.
Εσύ - εγώ κι εγώ - Εσύ!
* * *
Χαμένος στον ωκεανό
της αβυσσαλέας αγάπης σου Χριστέ
τι άλλο να θέλω ο ταπεινός;
* * *
Στον ώμο Σου ακουμπισμένος,
έξω σκοτάδι, μέσα μου φως.
Φως, σαν μύριοι ήλιοι λαμπεροί
Χριστέ μου Ιησού,
η γλυκιά Σου θεϊκή μορφή.
* * *
Είναι η άπειρη Σου ευσπλαχνία,
ή το πολυέλεό Σου, Ιησού,
αυτό που με τραβά κοντά Σου
και σ’ αγαπάω σαν τρελός;
Όχι, τίποτα από τα δυο
αν και τα έχεις και τα δυο.
Είσαι Συ ο τρυφερός και στοργικός Πατέρας
και είμαι εγώ ο δικός Σου γιος.
* * *
Σφιχταγκάλιασε με, Ιησού, ζητώ
το χάδι της καρδιάς και των ματιών σου
εγώ με πόθο λαχταρώ.
Συγνώμη για τα λάθη μου ζητώ.
Εσένα μόνο στη καρδιά μου να έχω,
θέλω και ποθώ.
* * *
Ιησού μου, έξω πηχτό σκοτάδι
μα μέσα στη καρδιά μου φως,
γιατί έχω μόνο Εσένα,
που είσαι το ένα και μοναδικό
ανέσπερο χαράς και ειρήνης Φως.
* * *
Μην φύγεις ποτέ από κοντά μου,
Ιησού Νυμφίε μου, σε θερμοπαρακαλώ.