Μηνύματα φωτός

-Ευτυχισμένος αυτός που γνωρίζει,τι είναι αγάπη προς τον Ιησού Χριστό και περιφρονεί τον εαυτόν του χάριν αυτής της αγάπης.
-Αγάπησε ψυχή ολόθερμα τον Ιησού Χριστό.Αυτόν να θεωρείς φίλο σου,Αυτόν,που έστω και αν όλοι σε εγκαταλείψουν,δεν θα σε αφήσει ποτέ,ούτε θα επιτρέψει να καταστραφείς.
-Αν σε κάθε σου ανάγκη επικαλείσαι τον Ιησού Χριστό,θα Τον έχεις πάντοτε κοντά σου.Αν ο Χριστός είναι μαζί σου,κανείς εχθρός δεν μπορεί να σε βλάψει.
-Να είσαι ταπεινός και ειρηνικός και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου
-Να είσαι ευσεβής και πράος και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου.
-Κάνε τον Ιησού Χριστό βασιλιά της καρδιάς σου και θα είσαι πάντα ευτυχισμένος.

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Τραγωδία λίγο πριν από την "αγιοποίηση" των δύο παπών-Σταυρός καταπλάκωσε Ιταλό (ΒΙΝΤΕΟ)

Τραγωδία λίγο πριν από την "αγιοποίηση" των δύο παπών-Σταυρός καταπλάκωσε Ιταλό (ΒΙΝΤΕΟ)



Ένα τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα λίγο πριν από την κυριακάτικη "αγιοποίηση" των δύο παπών στο Βατικανό. 

Ένα γεγονός που έρχεται να προστεθεί στην επίθεση από κοράκια στα περιστέρια του πάπα Φραγκίσκου και να ενισχύσει την πεποίθηση πως πρόκειται για...
οργή Θεού!
Το θύμα στην προκειμένη περίπτωση λεγόταν Μάρκο Γκασμίνι, και βρήκε τραγικό θάνατο στις 25 του μηνός, δύο μέρες πριν από την "αγιοποίηση", στο χωριό Cevo στην Ιταλία, κατά τη διάρκεια μιας τελετής πρός τιμήν του πρώην παπά!
O 21χρονος Ιταλός βρήκε αιφνίδιο και τραγικό θάνατο όταν καταπλακώθηκε από ένα γιγάντιο σταυρό, που χτίστηκε για να τιμήσουν την ανάμνηση τη επίσκεψης του εκλιπόντα πάπα Ιωάννη Παύλου του Β ' στην περιοχή το 1998.
Ο 30 μέτρων ύψος σταυρός, που ζύγιζε 600 κιλά, έπεσε στο άτυχο θύμα, κατά τη διάρκεια τελετής στο ιταλικό χωριό της Cevo, κοντά στην Μπρέσια, λίγο πριν από την αγιοποίηση του Πάπα την περασμένη Κυριακή.Ο Γκασμίνι έπαιρνε τις φωτογραφίες μεφίλους του όταν κατέρρευσε ο σταυρός. Πέρα από τον τραγικό θάνατο του νεαρού άλλο ένα άτομο τραυματίστηκε.
Σε μια παράξενη σύμπτωση, προέκυψε ότι ο Γκασμίνι ζούσε σε ένα δρόμο που είχε πάρει το όνομά του είναι από έναν άλλο Πάπα - τον Πάπα Ιωάννη ΧΧΙΙΙ - ο οποίος επίσης "αγιοποιήθηκε" την Κυριακή.


ΒΙΝΤΕΟ





agioritikovima

Οι παλαιοημερολογίτες κατα τον γέροντα Παίσιο

Οι παλαιοημερολογίτες κατα τον γέροντα Παίσιο






Ένα θέμα που απασχόλησε τον Γέροντα Παΐσιο, ήταν το θέμα του ημερολογίου. Πονούσε για το χωρισμό και προσευχόταν. Λυπόταν για τις παρατάξεις των παλαιοημερολογιτών που είναι ξεκομμένες σαν τα κλήματα από την Άμπελο, και δεν έχουν κοινωνία με τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία και τις κατά τόπους αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες. Μερικές τέτοιες ενορίες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη ενώθηκαν καθ' υπόδειξή του με την Εκκλησία κρατώντας το παλαιό ημερολόγιο.

Έλεγε, λοιπόν ο Γέροντας: «Καλό ήταν να μην υπήρχε αυτή η εορτολογική διαφορά, αλλά δεν είναι θέμα πίστεως». Στις ενστάσεις ότι το νέο ημερολόγιο το έκανε Πάπας,

Θαύματα και εμφανίσεις τού Αγίου Εφραίμ τής Νέας Μάκρης...


ΑΓΙΟΣ  ΕΦΡΑΙΜ , τής Νέας  Μάκρης

Ζωντανές παρουσίες, από περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων...
EfremMONH
Τό αρχαίο ιστορικό Μοναστήρι τού Αγίου Εφραίμ τής Νέας Μάκρης, πού είναι καί ο τόπος μαρτυρίου του...


Πεντακόσια περίπου χρόνια έχουν περάσει, από τό 1426 , όταν στίς 5 Μαϊου Αγαρηνοί πειρατές, εισβάλλοντας στό μοναστήρι τών Αμώμων, στόν λόφο τής Νέας Μάκρης, παλούκωσαν μέ αναμμένο δαυλό στήν κοιλιά τόν  Άγιο Εφραίμ, ηγούμενο τότε σ΄ αυτό τό μοναστήρι...
Έκτοτε παρέμενε άγνωστος, μέχρι τό 1964 , όταν γιά λόγους πού μόνο ό Θεός γνωρίζει, κάνει στόν χώρο τής αρχαίας Μονής καί πάλι ζωντανή τήν παρουσία του...Στό ερειπωμένο αυτό μοναστήρι, ζεί τώρα μιά ευσεβής καλόγρια. 
Είναι ή Μακαρία Δεσύπρη, αυτή ή φωτεινή ψυχή πού μέ τήν ταπεινή παρουσία της σημάδεψε τήν ζωή τού Μοναστηριού στά χρόνια πού ακολούθησαν...

Άγιος Εφραίμ ο Μεγαλομάρτυρας και θαυματουργός Ημερομηνία εορτής:05/05/2014

Αγιος Εφραιμ Ο Μεγαλομαρτυρας Και Θαυματουργος (1384 - 1426)

το μαρτύριο του Αγίου Εφραίμ



Βιογραφία


Ο Άγιος Εφραίμ, κατά κόσμο Κωνσταντίνος Μόρφης, γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 14 Σεπτεμβρίου 1384 μ.Χ. σε ειδυλλιακή τοποθεσία , κοντά στον Ληθαίο ποταμό. Έμεινε ορφανός από πατέρα σε μικρή ηλικία μαζί με τα άλλα εφτά αδέλφια του, τη δε φροντίδα τους, μετά τον Θεό, ανέλαβε η ευσεβής μητέρα του. Σε ηλικία 14 ετών, για να αποφύγει τον εξισλαμισμό και τα γενιτσαρικά σώματα, εισήλθε στην ακμάζουσα τότε σταυροπηγιακή Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου του όρους των Άμωμων (Καθαρών) της Αττικής.

Ο Άγιος Εφραίμ ακολούθησε με ένθεο ζήλο τον Χριστό, και διέπρεψε με την λαμπρότητα της ζωής του και τους

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ο Θεός μας κάλεσε στον ουρανό, μα εμείς προτιμήσαμε τον άδη!



Ο Θεός μας κάλεσε στον ουρανό , μα εμείς προτιμήσαμε τον άδη. Αποδειχθήκαμε ανάξιοι της τιμής που μας έκανε. Ύστερ' από τις τόσες ευεργεσίες Του, φανήκαμε αχάριστοι αλλά και ασύνετοι. Αφήσαμε τον διάβολο να μας γυμνώσει από' όλες τις θεϊκές δωρεές.

Κι έτσι, εμείς, που αξιωθήκαμε να είμαστε παιδιά και αδέλφια και κληρονόμοι του Θεού ,δεν

Πού πάει η ψυχή μας όταν πεθάνουμε;

Πού πάει η ψυχή μας όταν πεθάνουμε;

Στο ερώτημα μας έχουμε την αποκάλυψη του αγγέλου του Κυρίου στον Μακάριο τον Αιγύπτιο. Επίσης και πολλοί Άγιοι Πατέρες ιδιαίτερα οι νηπτικοί.(βλ.Ευερ.τ.Α υπόθεση 10) καθώς και ο Μέγας Αντώνιος μας λέει ότι όταν ο Απόστολος Παύλος μιλάει για τα εναέρια πνεύματα, εννοεί τα δαιμόνια, (τελώνια)
που βρίσκονται μεταξύ ουρανού και γης. Επιπλέον γράφει ο υμνωδός στα τροπάρια των

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ἡ σχισμένη καὶ μαυρισμένη Κολόνα

Ἡ σχισμένη καὶ μαυρισμένη Κολόνα


«Η μαυρισμένη κολόνα» απ’ την οποία ξεπήδησε, σύμφωνα με την παράδοση, το Πάσχα του 1520 το Άγιο Φως. Εικόνα από:continuita.blogspot.com
Τὸ Πάσχα τοῦ 1549 μ.Χ. οἱ Ἀρμένιοι κατώρθωσαν νὰ δωροδοκήσουν τὸν Τοῦρκο Διοικητή, καὶ νὰ ἐκδώση ἀπαγορευτικὴ διαταγὴ πρὸς τὸν Ἕλληνα-Ὀρθόδοξο Πατριάρχη Σωφρόνιο Δ΄, ὥστε νὰ μὴν ἔχει πρόσβαση ἐντός τοῦ Ναοῦ διὰ τὴν τελετὴν τοῦ Ἁγίου Φωτός.
Οἱ φρουροὶ ἔκλεισαν τὴν Ἁγίαν Πόρτα καὶ ὁ Πατριάρχης Σωφρόνιος Δ΄ μὲ τὸ ἱερατεῖον καὶ τοὺς

Η ψυχή και ο άγγελος...Για τα αδέρφια μας εκεί ψηλά…τι περιμένουν από εμάς;



Τα χρόνια θα περάσουν και όταν το ποτάμι της ζωής μας θα φτάσει στο τέλος του, εκεί στις εκβολές της Αιωνιότητας θα κοιτάξουμε πίσω και θα ψάξουμε να δούμε τι κάναμε και τι δεν κάναμε (ενώ μπορούσαμε) στον χρόνο που μας δόθηκε στην Γη.
Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΔΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟ,

“Η ψυχή μετά τον θάνατο” -Οι πρώτες δύο ημέρες, τα τελώνια, οι σαράντα μέρες,η ψυχή μέχρι την Τελική Κρίση

(Ανάλυση του λόγου περί θανάτου του Αγίου Ιωάννου Μαξίμοβιτς).


 Από το βιβλίο του π. Σεραφείμ Ρόουζ
.
Οι πρώτες δύο ημέρες μετά το θάνατο.
Για διάστημα δύο ημερών η ψυχή απολαύει σχετικής ελευθερίας και έχει δυνατότητα να επισκεφθεί τόπους που της ήτα προσφιλείς στο παρελθόν, αλλά την Τρίτη ημέρα μετακινείται σε άλλες σφαίρες.
Εδώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης απλώς επαναλαμβάνει τη διδασκαλία που η Εκκλησία ήδη γνωρίζει από τον 4ο αιώνα, όταν ο άγγελος που συνόδευσε τον Αγ. Μακάριο Αλεξανδρείας στην έρημο, του είπε, θέλοντας να ερμηνεύσει την επιμνημόσυνη δέηση της Εκκλησίας για

Η ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ…


treis-gerontes1 edited

Μια γυναίκα φρόντιζε τον κήπο του σπιτιού της, όταν ξαφνικά βλέπει τρεις γέροντες, φορτωμένους με τις εμπειρίες της ζωής, να την πλησιάζουν στην είσοδο του σπιτιού.
Παρ’ όλο που δεν τους γνώριζε, τους είπε:
Δεν σας γνωρίζω, όμως πρέπει να πεινάτε. Περάστε, αν θέλετε, να φάτε κάτι.
Αυτοί την ρωτάνε:
- Ο άντρας σου είναι στο σπίτι;

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ἡ Ἁγία Γραφή (Καινή καί Παλαιά Διαθήκη) σέ κείμενο καί μετάφραση (ὑπό Ι. Κολιτσάρα)

Ἡ Καινή καί ἡ Παλαιά Διαθήκη (κείμενο γιά download στόν προσωπικό ὑπολογιστή).

προχωροῦμε στήν ἀνάρτηση τῆς ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ (ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ). 




ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ - ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΕΡΓΑ

Το αρχαίο ελληνικό κείμενο της Αγίας Γραφής μαζί με ερμηνευτική απόδοση, καθώς και έργα των Πατέρων της Εκκλησίας (πρωτότυπο κείμενο και νεοελληνική μετάφραση) παρατίθεται σε πολυτονική γραφή συμβατή με το διεθνές πρότυπο UNICODE.Για να εμφανιστούν σωστά στην οθόνη σας τα πατερικά κείμενα, πρέπει

Συγκλονιστικό θαῦμα τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Θωμᾶ Η ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΘΩΜΑ ΕΔΙΩΞΕ ΤΙΣ ΑΚΡΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΗ

Η ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΘΩΜΑ ΕΔΙΩΞΕ ΤΙΣ ΑΚΡΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΗ




undefined


«Εκκλησιαστική Αλήθεια» 1-6-1978

    ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Σύμη της Δωδεκανήσου, εκτός από το μοναστήρι του Πανορμίτη, είχε γεμίσει με ακρίδες, που δεν έφευγαν με κανένα φάρμακο. Τότε οι κάτοικοι του νησιού απευθύνθηκαν μέσω της Μητροπόλεως Ρόδου στην Ιερά Μονή Ιωάννου του θεολόγου της Πάτμου και ζήτησαν τη θαυματουργή κάρα του Αποστόλου Θωμά, που

Παράδεισος και Κόλαση

Παράδεισος και Κόλαση
του Στέργιου Ν. Σάκκου


Πηγή: Από το βιβλίο του κ. Στεργίου Σάκκου «Παράδεισος και Κόλαση»

Θεολογικό αλλά και κοινωνικό το κήρυγμα για τον Παράδεισο και την Κόλαση

Το κήρυγμα της αγίας Γραφής περί παραδείσου και κολάσεως είναι βέβαια θεολογικό θέμα, είναι όμως και θέμα κοινωνικό. Οι σύγχρονοι άνθρωποι εκδηλώνουν ένα έντονο ενδιαφέρον για τα κοινωνικά θέματα. Ευαισθητοποιούνται ιδιαίτερα στην κοινωνική αδικία, στην ανισότητα, στην καταπίεση· θα πρέπει όμως να γνωρίσουν ότι όλα τα καυτά κοινωνικά προβλήματα θα βρουν τη σωστή, ακριβή και αποτελεσματική λύση τους, όταν

Οι Άγγελοι πανηγυρίζουν για ένα αμαρτωλό μετανοημένο




Σε ένα γυναικείο Μοναστήρι, πήγε ως δόκιμη Μοναχή μία νέα. Έδειξε τόσο καλή διαγωγή, που γρήγορα την έκαναν Μοναχή.

Από όλες τις άλλες καλόγριες ξεχώριζε. Διακρινόταν για την αδιάκριτον υπακοή της, τη νηστεία, την αγρυπνία, την προσευχή, την εξυπηρέτηση και ιδιαιτέρως στα δάκρυα. 

Σπανίως την έβλεπαν να μη κλαίει. Είχε κατακτήσει την αγάπη ιδίως της ηγουμένης, αλλά και όλων των μονάζουσων. Η ηγουμένη την είχε πάντοτε ως παράδειγμα και

Τα χρειαζούμενα για τον... Ουρανό


Περπατούσα πριν πολύ καιρό στην λεωφόρο της ζωής.

Μια μέρα είδα μια πινακίδα που έγραφε: «Σούπερ μάρκετ Ουρανού».

Καθώς ήρθα πιο κοντά η πόρτα άνοιξε και δίχως να το καταλάβω, βρέθηκα μέσα.
Είδα οικοδεσπότες Αγγελούδια που στέκονταν παντού. Ένα αγγελούδι με πλησίασε, μου έδωσε

«Σ’ ευχαριστώ, μπαμπά, που μας δίδαξες πόσο φτωχοί είμαστε…»


Ένας πατέρας με μεγάλη οικονομική άνεση, θέλοντας να διδάξει στο γιο του τι σημαίνει φτώχεια, τον πήρε μαζί του για να περάσουν λίγες μέρες στο χωριό, σε μια οικογένεια που ζούσε στο βουνό.

Πέρασαν τρεις μέρες μαζί με την οικογένεια. Καθώς επέστρεφαν στο σπίτι, μέσα στο αυτοκίνητο, ο πατέρας ρώτησε το γιο του:

Το θαύμα του Σταυρού στην Κάλυμνο

1956. Και θαλάσσιος γίγαντας τη Σαντορίνη 

ξυπνά.



 Ο σεισμός, λαβωμένο θεριό, υπόκωφα μουγκρίζει και ξερνά πελώρια κύματα που απειλούν το νησί. Θανάτου ατμόσφαιρα μολύνει την ορθρινή

Η Θερμή Πίστις Μετακινεί Όρη, Συντρίβει τον Εωσφόρον, Νικά τους Απίστους





Ἦτον ἕνας βασιλεὺς εἰς τὴν Αἴγυπτον καὶ εἰς τὴν Ἀλεξάνδρειαν ἦτον Πατριάρχης, τὸ ὄνομά του Ἰωακείμ, ἁγιώτατος ἄνθρωπος, καλός, εὐλαβής, σοφός. Ὁ βασιλεὺς ἐκεῖνον τὸν ἠγάπησε περισσῶς καὶ κοντὰ εἰς τὴν ἀγάπην ὁποὺ τὸν εἶχεν ὁ βασιλεὺς ἐβγῆκεν ἕνας Ἑβραῖος καὶ ἔγινεν Τοῦρκος καὶ κοντὰ ὁποὺ ἐτούρκεψε ἔγινε καὶ βεζίρης. Λέγει ὁ Ἑβραῖος πρὸς τὸν βασιλέα: Βασιλέα μου πολυχρονεμένε, τί τὸν ἀγαπᾶς τόσον τὸν Πατριάρχην αὐτόν; Καὶ ὁ βασιλεύς ἀποκρίνεται πρὸς τὸν

Ἡ ἐπιλογὴ τοῦ ἐκλεκτοῦ

Ἡ ἐπιλογὴ τοῦ ἐκλεκτοῦ

  
Εἶναι πολὺ χαρακτηριστικὸ ἐκεῖνο τὸ περιστατικὸ μὲ τὴν Μάρθα καὶ τὴν Μαρία, τὶς ἀδελφὲς τοῦ  Λαζάρου, καλοί μου φίλοι. Ὅταν ὁ Χριστὸς μὲ τοὺς μαθητές Του, κουρασμένοι ἀπὸ τὴν περιοδεία, μπῆκαν στὸ χωριό τους, αὐτὲς προθυμοποιήθηκαν νὰ Τὸν φιλοξενήσουν στὸ σπίτι τους. Καὶ ἡ μὲν Μάρθα δόθηκε στὸ νὰ ἑτοιμάζει τὰ φαγητά, ἡ δὲ Μαρία κάθισε στὰ πόδια Του καὶ ἄκουγε μὲ ἀφοσίωση τὰ λόγια Του.

Τότε ἡ Μάρθα, γεμάτη παράπονο, Τοῦ εἶπε: «Κύριε, δὲν σὲ μέλλει, ποὺ ἡ ἀδελφή μου μὲ ἄφησε μόνη νὰ φροντίζω; Πές της λοιπὸν νὰ μὲ βοηθήσει». Κι Ἐκεῖνος τῆς ἀπάντησε ὡς ἑξῆς:

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Γιατί ονομάζουμε την εβδομάδα από το Άγιο Πάσχα «διακαινήσιμο»;




Ολόκληρη η εβδομάδα από το άγιο Πάσχα μέχρι την επομένη Κυριακή, δηλαδή, την Κυριακή του Θωμά, λέγεται «διακαινήσιμος».

Γιατί ονομάζεται έτσι;

Στην παλαιά εποχή στην Εκκλησία υπήρχε η τάξη των Κατηχουμένων, όσων δηλαδή προέρχονταν από τους ειδωλολάτρες ή τους Ιουδαίους και διδάσκονταν τις αλήθειες της χριστιανικής πίστεως για να γίνουν μέλη της με το μυστήριο του Βαπτίσματος.

Το Βάπτισμα δεν ήταν τότε ατομικό ή οικογενειακό γεγονός, όπως σήμερα, αλλά γεγονός που αφορούσε το πλήρωμα της Εκκλησίας.

Γι’ αυτό οι Κατηχούμενοι βαπτίζονταν ομαδικά κατά τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου προς την Κυριακή του Πάσχα. Με το βάπτισμα στο νερό ο «παλαιός άνθρωπος», ο άνθρωπος της αμαρτίας με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος πεθαίνει και γεννιέται ο νέος, ο ανακαινισμένος, ο καινούριος που ζει την αναγέννηση, την ανανέωση.

Η εβδομάδα που ακολουθούσε το Πάσχα ονομάζεται «διακαινήσιμος» γι’ αυτό το γεγονός της ανακαινίσεως. Επειδή οι βαπτισμένοι ολόκληρη την εβδομάδα φορούσαν λευκά φορέματα ονομάζεται και «λευκή εβδομάδα».

Οι εφτά ημέρες της διακαινησίμου εβδομάδας θεωρούνται ως «μία» ημέρα, όπως η Κυριακή του Πάσχα. Οι πιστοί σύμφωνα με τον 66ο Κανόνα της Έκτης Οικουμενικής Συνόδου πρέπει να τη γιορτάζουν με πνευματική ευφροσύνη, δηλαδή ψάλλοντας ψαλμούς και ύμνους, όχι με χορούς και διασκεδάσεις, συμμετέχοντας όλη την εβδομάδα στη λατρεία της Εκκλησίας κοινωνώντας καθημερινά, αν και την προηγουμένη ημέρα έφαγαν αρτύσιμα φαγητά, συνανιστάμενοι με τον αναστημένο Κύριο.

Κατά τη διακαινήσιμη εβδομάδα τρώμε κρέας και την Τετάρτη και την Παρασκευή. Ο πένθιμος χαρακτήρας της νηστείας δεν έχει θέση στο γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού. «Κατά δε την εβδομάδα της Διακαινησίμου ακινδύνως κρεωφαγήσομεν (να τρώμε κρέας) κατά την αυτής Τετράδα και Παρασκευήν· ως μία γαρ λογίζεται Κυριώνυμος το επταήμερον τούτο διάστημα».

Κατά τη διακαινήσιμη εβδομάδα ψάλλεται καθημερινά η ακολουθία του Πάσχα χωρίς το «Δεύτε λάβετε φως», που είναι μεταγενέστερη συνήθεια και που δεν αναφέρεται στα έντυπα Πεντηκοστάρια. Η ακολουθία αυτή έγινε κατά μίμηση της ακολουθίας του «αγίου φωτός» του ναού του Παναγίου Τάφου των Ιεροσολύμων.

Και γιατί γιορτάζουμε κάθε χρόνο τη «Διακαινήσιμο» εβδομάδα; Πολλοί απαντούν. Για λόγους ιστορικούς.

Η Εκκλησία δεν ζει όμως με το παρελθόν. Ο λόγος του εορτασμού είναι καθαρά πνευματικός. Ποιος; Επειδή λόγω των αμαρτιών μας μολύνουμε τον λευκό χιτώνα του βαπτίσματος χρειαζόμαστε με τη μετάνοια εξαγιασμό. Χρειάζεται πάλι να γίνουμε ναός του Αγίου Πνεύματος.

Όπως λέει ο απ. Παύλος «εν καινότητι ζωής περιπατήσωμεν» (Ρωμ. 6,4). Χρειαζόμαστε λοιπόν εγκαίνια, αναγέννηση, ανανέωση. «Εγκαινίζεσθε, αδελφοί», λέει ένα τροπάριο, «και αφού αφήσετε τον παλαιό άνθρωπο να ζείτε την καινούρια ζωή».

Ή όπως ψάλλει ένας άλλος ύμνος: «Επίστρεψε στον εαυτό σου άνθρωπε! Γίνε καινούριος, αντί παλιός και γιόρταζε τα εγκαίνια (την ανανέωση) της ψυχής σου. Όσο είναι καιρός η ζωή σου ας αναγεννηθεί».

Η «διακαινήσιμος εβδομάδα» γίνεται για τους πιστούς αφορμή πνευματικής καρποφορίας και καλής αλλοιώσεως.

«Έγινα μοναχός για να αγγίξω έστω για λίγο Ουρανό»


...έγινα μοναχός και έφυγα απ’ τον κόσμο γιατί αγαπώ τον κόσμο...




Τα αρνούνται όλα...κάθε επίγειο δεσμό, κάθε ηδονική φυλακή, κάθε κοσμική προσμονή...και βλέπεις το πρόσωπό τους να λάμπει από χαρά, και βλέπεις στο πρόσωπό τους την αρχέγονη ελευθερία, την απλότητα και την ειρήνη...τα μάτια τους χάνονται μέσα στην αλμύρα των δακρύων, τα μαλλιά τους να μπερδεύονται μέσα στην πνοή του Πνεύματος και όλη τους η ύπαρξη γίνεται μία ευχή υπέρ της του κόσμου σωτηρίας...

Αυτοί είναι οι μοναχοί...είναι εκείνες οι ένσαρκες λαμπάδες της αυτοθυσίας.

Αυτοί είναι οι μοναχοί... άνθρωποι που ζουν εκτός του κόσμου για τον κόσμο...έχουν πεθάνει εκούσια για χάριν των πολλών, για χάρη της Αγάπης Του, για χάρη του Πατέρα τους...πεθαίνουν και αναπνέουν πλέον αφθαρσία, φυλακίζονται εκούσια και ζουν πλέον ελεύθεροι...

Όταν ένας άνθρωπος προσέρχεται για να λάβει το μοναχικό σχήμα ένα πράγμα χρειάζεται, ένα γεγονός έχει αποδεκτεί... «Ο θάνατός μου είναι κάτι το πεπερασμένο και όχι κάτι το μελλοντικό...έχω πεθάνει γιατί θέλω να ζήσω, θέλω να χαθώ γιατί θέλω να συν-υπάρχω με Εκείνον» και γι' αυτό κινείται ελεύθερος, γι' αυτό κινείται μέσα στις σκιές της ανυπαρξίας και της συντριβής, γι' αυτό όμως και λάμπει σαν φάρος των υπολοίπων...

- «Γιατί γίνατε μοναχός;»
- «Έγινα μοναχός για να αγγίξω έστω για λίγο Ουρανό», είπε κάποιος, «έγινα μοναχός και έφυγα απ’ τον κόσμο γιατί αγαπώ τον κόσμο, έγινα μοναχός για να πεθάνω ζώντας με τον Χριστό…έγινα μοναχός γιατί δεν έχω τίποτα άλλο να δώσω στον Θεό μου, σαν αντίδωρο της Ζωής, παρά την ίδια μου την ζωή».


αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος
imverias.blogspot.gr

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Όποιος υποφέρει την ασθένεια του με υπομονή και ευγνωμοσύνη προς τον Θεό, στεφανώνεται σαν μάρτυς και αγωνιστής.


Όποιος υποφέρει την ασθένεια του με υπομονή και ευγνωμοσύνη προς τον Θεό, στεφανώνεται σαν μάρτυς και αγωνιστής.
Αγ.Σεραφείμ του Σαρώφ
Το 1780 ο Πρόχορος (π.Σεραφείμ τού Σάρωφ) ασθένησε βαριά.Όλο του το σώμα πρήσθηκε, ώστε υπέφερε φρικτούς πόνους και έμεινε ακίνητος πάνω στο σκληρό του κρεβάτι.Ιατρός δεν υπήρχε και κανέναν φάρμακο δεν τον βοήθησε.Κατά τα φαιόμενα έπασχε από υδρωπικία που κράτησε τρία χρόνια , από τα οποία το ενάμιση το πέρασε κατάκοιτος.Όλο αυτό το διάστημα δεν βγήκε από το στόμα του ούτε λέξη γογγυσμού όλόκληρος με την ψυχή και το σώμα του είχε παραδοθεί στον Κύριο και προσευχόταν αδιάλειπτα, ποτίζοντας την κοίτη του με τα δάκρυα του.
Τελικά, φοβούμενος για την ίδια τη ζωή του αρρώστου, ο ηγούμενος π.Παχώμιος πρότεινε αποφασιστικά στον ασθενή να καλέσουν ιατρό, αλλά ο μακάριος ακόμη αποφασιστικώτερα αρνήθηκε την ιατρική βοήθεια.
Πάτερ, άγιε, του είπε ε΄γω αφιερώθηκα στον Κύριο και την Άχραντη Μητέρα Του και αν η αγάπη σας ευαρεστείται εφοδιάστε με με το ουράνιο φάρμακο, τη Θεία Κοινωνία».Ο ιερομόναχος π.Ιωσήφ ύστερα από την παράκληση του αρρώστου και επιδή και ο ίδιος πολύ το επιθυμούσε , έκανε ολονύκτια αγρυπνία και Λειτουργία, όπου συγκεντρώθηκαν οι αδελφοί και προσευχήθηκαν για τον πάσχοντα.
Μετά τη Θεία Λειτουργία , ο Πρόχορος, όπως ήταν κατάκοιτος, εξωμολογήθηκε και κοινώνησε των Αχράντων τού Χριστού Μυστηρίων .Και να που μετά την Θεία Μετάληψη τού εμφανίστηκε η Υπεραγία Θεοτόκος μέσα σε άρρητο φώς , συνοδευόμενη από τους αποστόλους Ιωάννη τον Θεολόγο και Πέτρο .Στρέφοντας το θείο πρόσωπο Της προς τον Ιωάννη έδειξε τον πρόχορο και είπε : «Αυτός είναι από το γένος μας!».
Κατόπιν ακούμπησε το δεξί Της χέρι στο κεφάλι του Προχόρου και αυτοστιγμεί το υγρό, το οποίο είχε γεμίσει το σώμα του, άρχισε να ρέη ποταμηδόν από ένα άνοιγμα που δημιουργήθηκε στον δεξιό του μηρό.Ο Πρόχορος σύντομα θεραπεύθυηκε και μόνο το σημάδι της πληγής, από την οποία έτρεξε το υγρό, έμεινε στο σώμα του για πάντα.

Να ευχαριστείς κάθε μέρα και μ’ όλη σου την καρδιά το Θεό


Να ευχαριστείς κάθε μέρα και μ’ όλη σου την καρδιά το Θεό που σου έδωσε ζωή «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσή» Του, μια λογική, ελεύθερη κι αθάνατη ζωή. Να ευχαριστείς ιδιαίτερα το Θεό που σε αποκατάστησε και σε οδηγεί πάλι στην αιώνια ζωή, μετά την πτώση και καταδίκη σου στον

Έχει ο Θεός. ..



«Έχει ο Θεός. .....Εκεί που απελπίζεσαι, σου στέλνει κάτι που δεν το περιμένεις.........αρκεί να Τον πιστεύεις και να Τον αγαπάς. Όπως και Εκείνος μας αγαπά και φροντίζει για εμάς, όπως ο κάθε πατέρας για τα παιδιά του. Και όλοι μας είμαστε παιδιά Του Θεού. Και ό,τι καλό έχουμε, το έχουμε από Τον Θεό. Είναι δικό Του το δώρο. (Γέροντος Πορφυρίου ιερομονάχου)

ΧΑΜΟΣ στον Αη Γιώργη τον Κουδουνά, από «τούρκους»…Σιωπηρή εξέγερση …φωτός στην “Τουρκία”. Μαζικό προσκύνημα στον Αη Γιώργη απο “Τούρκους” σήμερα! (Βιντεο)

Την αγάπη και την ελπίδα τους για «κάτι καλύτερο» θα αναζητήσουν και σήμερα με μαζική παρουσία κατά χιλιάδες στην Πρίγκηπο, στον Αη Γιώργη τον Κουδουνά. Νιώθουν την ανάγκη να εκφράσουν τη θρησκευτικότητά τους με τρόπους που δεν παραπέμπουν σε καμία περίπτωση στο Ισλάμ. Μνήμες αιώνων καταχωρημένες στο DNA τους, έρχονται στο φως. Και όλοι υπομονετικά στην ουρά για πολλές ώρες, θα περιμένουν να προσκυνήσουν τον Άγιο τους…

Η Πίστη μας, η Ορθοδοξία, μπορεί να βάλλεται στην Ελλάδα, από αστείους τύπους και με πολλούς τρόπους για να ξεριζωθεί, αλλά αλλού, κάτι συμβαίνει και συμβαίνει με ανεξήγητα γρήγορους ρυθμούς… enthusiast



Δείτε ένα χαρακτηριστικό ΒΙΝΤΕΟ, για να μάθετε γιατί ονομάστηκε ο Αη Γιώργης, κουδουνάς

https://www.youtube.com/watch?v=pDJWDimtkqA




Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Μαρτυρία-σοκ 3χρονου που έμεινε για 3 ώρες “κλινικά” νεκρό!


boy3-425x287Ένα τρίχρονο αγόρι στη Γερμανία, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού στις όχθες μιας λίμνης, στην περιοχή Lychen, στο Brandenburg, έπεσε μέσα στο νερό και ανασύρθηκε από τον παππού του χωρίς καθόλου σφυγμό!
Αμέσως μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο όπου 4 γιατροί προσπαθούσαν για ώρες να τον επαναφέρουν στη ζωή. Μετά από 3 ώρες και 18 λεπτά (!!) κι ενώ κάθε ελπίδα έμοιαζε να έχει χαθεί για τον μικρό Πολ (στη φωτογραφία), ο καρδιογράφος άρχισε δειλά-δειλά να καταγράφει καρδιακούς παλμούς.
Ο καθηγητής Lothar Schweigerer, θεράπων ιατρός του μικρού από το νοσοκομείο Helios, ανάφερε πως ποτέ στην καριέρα του δεν είχε παρουσιαστεί ανάλογο φαινόμενο σε ένα παιδί τόσο μικρής ηλικίας : ” Τα μικρά παιδιά που μένουν τόση ώρα κάτω από το νερό, συνήθως δεν τα καταφέρνουν!”, είπε.
Οι γιατροί πιθανολογούν ότι η επιβίωση του τρίχρονου Πολ οφείλεται στην χαμηλή θερμοκρασία του νερού η οποία επιβράδυνε τον μεταβολισμό του παιδιού, επιτρέποντάς του να ζει με ελάχιστο οξυγόνο. Το περίεργο γεγονόςόμως δεν είναι μόνο η επιβίωση του, αλλά αυτά που διηγήθηκε στους γονείς του όταν επανήλθε στην ζωή.
“Πήγα στον παράδεισο και συνάντησα τη γιαγιά. Μου είπε ότι θα ξαναπάω πολύ γρήγορα πίσω ” εξομολογήθηκε, δημιουργώντας αναστάτωση σε συγγενείς αλλά και γιατρούς! Άραγε ο ισχυρισμός του Πόλ ήταν αποτέλεσμα της παιδικής φαντασίας του και έντονης νοσταλγίας για τη γιαγιά του ή αποτέλεσμα επιθανάτιας εμπειρίας, αναρωτιούνται όλοι!
Οι γονείς του πάντως, προτιμούν να δώσουν στη φράση “η γιαγιά μου είπε ότι θα ξαναπάω γρήγορα πίσω”, την ερμηνεία ότι η γιαγιά προανήγγειλε στον εγγονό της την επιστροφή του στη ζωή και όχι στον άλλο κόσμο!
Περιπτώσεις επιθανάτιων εμπειριών παρουσιάζονται συχνά σε ετοιμοθάνατους ιδιαίτερα σε χώρους εντατικής περιποίησης. Το φαινόμενο σχετίζεται με την καρδιά και τον εγκέφαλο. Ο δεύτερος θεωρείται ως ο κύριος υπεύθυνος για τις επιθανάτιες εμπειρίες, ωστόσο η επιστήμη ακόμη αδυνατεί να πει με σαφήνεια αν πρόκειται για χημική μεταβολή στον εγκέφαλο ή για έναν εξωγενή παράγοντα, όπως η θεία βούληση.
Πρόσφατη έρευνα στις επιθανάτιες εμπειρίες υπέδειξε ως αιτία τους, τα υψηλά ποσοστά διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα και στους ιστούς.
Πηγή: pyles.tv
ΣΧΟΛΙΟ
Τα ανεξήγητα για τους υπολοίπους είναι εξηγημένα για τους Πιστούς….
Το άρθρο υποστηρίζει ότι ανθρωπινος εγκέφαλος του “νεκρού” ευθυνεται για τις επιθανάτιες εμπειρίες!!!!!
Δηλαδή με λίγα λόγια μας λένε πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος για τον οποίο οι γιατροί “κόβουν το κεφάλι τους” ότι είναι κλινικά νεκρός … δεν είναι νεκρός αλλά με χημικές ενώσεις παράγει κι εμπειρίες!!!!!
Και δεν μας λέτε κύριοι άθεοι (γιατί στην μανία σας να αποδείξετε την ανυπαρξία της ψυχής, ξεφτιλίζεστε) πως γίνεται και επιστρέφοντας μέτα από ώρες θανάτου ο “νεκρός” περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια ποιοί βρίσκονταν πάνω από το κεφάλι του την ώρα του θανάτου του, τι έλεγαν, και πως ήταν (δηλαδή πλήρη περιγραφή) την στιγμή που δεν έβλεπε και τον πήγαν σε αφασία στο νοσοκομείο;
Μάλιστα σε μια περίπτωση κάποιος περιέγραψε και την αυλή του νοσοκομείου στο οποίο δεν είχε ξαναπάει ποτέ!!!!!!
Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε…..

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Τι να ζητήσω από τον Θεό; Συγκλονιστική έκθεση μαθητή του δημοτικού



Παρακάτω ακολουθεί μια πραγματική έκθεση ενός μαθητή του Δημοτικού. Την έδωσε ή ίδια ή μητέρα του, ανώνυμα φυσικά, για να δείξει και στους άλλους γονείς πώς... απέχουν πολύ από τα παιδιά και πώς χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ή σχέση μεταξύ τους.

Το θέμα της έκθεσης ήταν: «Τι επιθυμώ πολύ και θα ζητούσα από τον Θεό να μου το δώσει». Η έκθεση του μαθητή είναι απλή, περιεκτική και κυρίως συγκλονιστική!

«Θεε μου, απόψε σου ζητάω κάτι που το θέλω πάρα πολύ. Θέλω να με κάνεις τηλεοραση!

Θέλω να πάρω τη θέση της τηλεόρασης που είναι στο σπίτι μου. Να έχω το δικό μου χώρο. Να έχω την οικογένεια μου γύρω από εμένα. Να με παίρνουν στα σοβαρά όταν μιλάω. Θέλω να είμαι το κέντρο της προσοχής και να με ακούνε οι άλλοι χωρίς διακοπές η ερωτήσεις. Θέλω να έχω την ίδια φροντίδα που έχει η τηλεόραση όταν δεν λειτουργεί. Όταν είμαι τηλεόραση, θα έχω την παρέα του πατέρα μου όταν έρχεται σπίτι από τη δουλειά, ακόμα κι αν είναι κουρασμένος. Και θέλω τη μαμά μου να με θέλει όταν είναι λυπημένη και στενοχωρημένη, αντί να με αγνοεί...

Θέλω τ’ αδέλφια μου να μαλώνουν για το ποιός θα περνάει ώρες μαζί μου. Θέλω να νοιώθω ό,τι η οικογένειά μου αφήνει τα πάντα στην άκρη, πότε-πότε, μόνο για να περάσει λίγο χρόνο με μένα. Και το τελευταίο, κάνε με έτσι ώστε να τους κάνω όλους ευτυχισμένους και χαρούμενους. Θεέ μου, δε ζητάω πολλά. Θέλω μόνο να γίνω σαν μια τηλεόραση!»


Τη δασκάλα πού την διάβασε (καθώς βαθμολογούσε) την έκανε να κλάψει. Ο σύζυγος της που μόλις είχε μπει στο σπίτι, τη ρώτησε: «τι συμβαίνει;» Αυτή απάντησε: «Διάβασε αύτη την έκθεση, την έχει γράψει ένας μαθητής μου». Ο σύζυγος αφού τη διάβασε είπε: «Θεέ μου, το καημένο το παιδί. Τι αδιάφοροι γονείς είναι αυτοί!» Τότε η δασκάλα τον κοίταξε και είπε:
«Αυτή ή έκθεση είναι του γιου μας!..».


Περιοδικό «Η Δράσις μας»

Πάρε το παιδάκι σου για να πεθάνει τουλάχιστον στην αγκαλιά σου και στο σπίτι σου


Αυτό συντάραξε τα λιμνάζοντα «νερά» στη ψυχή της αμαρτωλής γυναίκας



Πάρε το παιδάκι σου για να πεθάνει τουλάχιστον στην αγκαλιά σου και στο σπίτι σου

Μια πονεμένη χήρα μάνα βρίσκεται σ’ ένα νοσοκομείο με το δίχρονο παιδάκι της να χαροπαλεύει οπό λευχαιμία. Ὁ πόνος της είναι μεγάλος, διότι ήδη έχει χάσει άλλα δύο παιδιά, και τώρα έβλεπε να της φεύγει και το τελευταίο, τρίτο βλαστάρι της. Όσο περνούσαν οἱ ώρες,

Η δαιμονική παγίδα στον ερημίτη








Ένας Ἐρημίτης ποὺ ἀσκήτευε στὴν ἔρημό του Ἰορδάνου, εἶχε χρόνια πολλὰ νὰ πειραχτεῖ ἀπὸ τὸ διάβολο. Αὐτὸ τοῦ εἶχε δώσει θάρρος κι ἔλεγε συχνὰ πὼςὁ ἐχθρὸς δὲν τολμοῦσε νὰ πειράξη τοὺς ἀγωνιστᾶς, πήγαινε μόνο στοὺς ἀμελεῖς καὶ ὀκνηρούς. Κάποτε παρουσιάστηκε μπροστὰ τοῦ ὁ διάβολος καί του παραπονέθηκε.

- Τί σου ἔχω κάνει, Ἀββᾶ, καὶ μ΄ ἐξευτελίζεις ἔτσι. Μήπως ποτὲ σ΄ἐπείραξα;

Τα δαιμόνια κυριεύονται από φρίκη όταν βρεθούν μπροστά στο Σώμα και το Αίμα του Κυρίου



Φρίκη, τρόμος και πανικός κυριεύουν τα δαιμόνια, όταν βρεθούν μπροστά στο Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, τη θεία Κοινωνία. Γι' αυτό πάντοτε οι δαιμονισμένοι σπαράζουν και χτυπιούνται ελεεινά, όταν πλησιάσουν στα τίμια Δώρα, πράγμα που δε συμβαίνει πριν από τον καθαγιασμό και τη μεταβολή τους. Είναι και τούτο μια συνεχής και περίτρανη απόδειξη, ότι η θεία Κοινωνία είναι πράγματι Σώμα και Αίμα Χριστού.

Στο βίο του αγίου Ευτυχίου, πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως (6ος αι.), υπάρχει ένα

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

ΟΛΑ ΣΟΥ ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ !!!



Το παρακάτω κείμενο αποτελεί ενα γράμμα που στάλθηκε απο τον Άγιο Σεραφείμ της Βίριτσα σε ενα πνευματικό του παιδί, επίσκοπο, ο οποίος βρισκόταν στην φυλακή. Είναι ένας λόγος παρηγοριάς και νουθεσίας, που ο Δημιουργός Θεός απευθύνει στην ψυχή του ανθρώπου.
" Έχεις ποτέ σκεφτεί ότι όλα όσα αφορούν εσένα, αφορούν και Εμένα? Διότι αυτά που

Το Αιματηρό Πάσχα στην Ρόδο το 1919



Το ύφος μιας μέρας που ανέτειλε σε τούτο τον τόπο πριν 95 χρόνια.Ο αιθέρας μιας παμπάλαιας στιγμής που φτερούγισε κι εχάθη σαν άγγελος Κυρίου.
 Η φωνή μιας γυναίκας αλησμόνητης με τόση φρόνηση και με τόσο κόπο.
Η σκιά μιας μορφής αδούλωτης ντυμένης στα μαύρα… που δροσίζει το μέλλον.
Ένα τέλος αξέχαστο-μαρμαρωμένο καταμεσήμερο της 7ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ του 1919.
 Στις αρχές του 1919 άρχισε να ψιθυρίζεται ότι 17 Δήμαρχοι των Δωδεκανήσων,

ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΕΛΠΙΔΙΟ ΒΑΓΙΑΝΑΚΗ