Μηνύματα φωτός

-Ευτυχισμένος αυτός που γνωρίζει,τι είναι αγάπη προς τον Ιησού Χριστό και περιφρονεί τον εαυτόν του χάριν αυτής της αγάπης.
-Αγάπησε ψυχή ολόθερμα τον Ιησού Χριστό.Αυτόν να θεωρείς φίλο σου,Αυτόν,που έστω και αν όλοι σε εγκαταλείψουν,δεν θα σε αφήσει ποτέ,ούτε θα επιτρέψει να καταστραφείς.
-Αν σε κάθε σου ανάγκη επικαλείσαι τον Ιησού Χριστό,θα Τον έχεις πάντοτε κοντά σου.Αν ο Χριστός είναι μαζί σου,κανείς εχθρός δεν μπορεί να σε βλάψει.
-Να είσαι ταπεινός και ειρηνικός και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου
-Να είσαι ευσεβής και πράος και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου.
-Κάνε τον Ιησού Χριστό βασιλιά της καρδιάς σου και θα είσαι πάντα ευτυχισμένος.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ 18/6/2016 ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΩΝ


ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ,ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ.
ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ.
Ειναι πολυ σημαντικο να μνημονευονται οι ψυχες τοσο στα Σαββατα των ψυχων που εχει καθιερωσει η Εκκλησια μας αλλα και μεμονωμενα μνημοσυνα καθ΄ολη την διαρκεια του ετους,οποτε φυσικα επιτρεπονται. Οι ψυχες που εφυγαν,χρειαζονται τα μνημοσυνα,γιατι μνημοσυνο σημαινει προσευχη για την κεκοιμημενη ψυχουλα. Η παρουσια μας στα μνημοσυνα ειναι απαραιτητη. Το να στελνουμε τα ονοματα των συγγενων μας και ενα πιατο κολυβα και εμεις να παμε διακοπες,δεν ειναι καθολου σωστο. Πρεπει να ειμαστε και εμεις παροντες στα μνημοσυνα. Ποσο χαιρονται οι ψυχουλες οταν ακουγονται τα ονοματα τους… Χαρες και πανηγυρια στους ουρανους. Μεγαλη δουλεια να μην σε ξεχνανε οι ζωντες συγγενεις σου. Αλλα υπαρχουν και ψυχουλες που ξεχαστηκαν μετα την κοιμηση τους και εμειναν μονες τους. Αν γνωριζουμε τετοιες ψυχουλες που δεν εχουν καποιον συγγενη να τους μνημονευει,ας γραψουμε τα ονοματα τους στων δικων μας ανθρωπων και να μνημονευονται και αυτες.

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΞΙΟΜΑΚΑΡΙΣΤΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ ΗΜΩΝ.
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΠΑΥΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΟΥΛΕΣ ΣΑΣ.

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Μαρτυρίες ότι δάκρυσε η εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στη Ρόδο Αυξημένη προσέλευση στο εκκλησάκι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην οδό Ηλία Βενέζη

Η μαρτυρία του συμπολίτη μας κου Μπαριανού είναι ενδεικτική: καντε κλικ στον συνδεσμο για να δειτε το περιεχομενο απ την Ροδιακή

http://www.rodiaki.gr/article/340397/martyries-oti-dakryse-h-eikona-toy-arxaggeloy-mixahl-sth-rodo

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Δακρύζει η εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στη Ρόδο! 16/6/2016


Σοκ και δέος έχει προκαλέσει η είδηση που αφορά στην εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ που βρίσκεται στο εκκλησάκι επί της Ηλία Βενέζη. Εκεί που φέρεται να δάκρυσε η εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Ο πάτερ της Εκκλησίας, έφτασε στο σημείο και πήρε το δάκρυ του Αρχάγγελου. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.



πηγή blackmonday.gr BLACK MONDAY

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Ο Άγιος Νεκτάριος άνοιξε τα μάτια Του!

ΦΩΤΟ 1
Ήταν καιρός που ένιωθα να βαραίνει στους ώμους μου ο ίδιος χρόνος… Σα να μην περνούσε. Σα να τον είχα κουράσει και να με είχε κουράσει. Μήνες γεμάτοι ένταση κι ευθύνες. Μήνες που έψαχνα την ίδια μου τη ζωή στα σκοτάδια μιας δράσης που με ήθελε στρατιώτη υπακοής στην πρώτη γραμμή.
Κι ήρθε μια μέρα σαν από άλλον χρόνο θαρρώ. Μέρα που με προκαλούσε από καιρό να την ακολουθήσω. Τα πάντα επάνω μου πονούσαν κι ήθελα να ξεκουραστώ. Η ιδέα να πάω στον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα, έμοιαζε με κάλεσμα που έριχνε τον σπόρο του στην καρδιά και στη διαίσθηση συνάμα. Κάπου εκεί, μία πρόταση «πρόκληση» ήρθε με σκοπό να με αποπροσανατολίσει… προφανώς. Δελεαστική η Μύκονος μες στο Σεπτέμβρη, μα μήπως εγώ κινούσα τα νήματα την ώρα που χάρηκα τάχα; Μία παγωμένη χαρά, τι θα μου προσέφερε; Και κατά πόσο μπορούσε να αναμετρηθεί με το ιερό προμήνυμα της διαίσθησης που με τραβούσε «αλλού»;
Πήγαινα άλλοτε συχνά στο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου. Τώρα όμως ήταν αλλιώς. Τι να σας πω… Είναι κάποια πράγματα που δεν λέγονται για να προφυλάξεις την αξία τους από