ΥΛΙΚΑ
2 κιλά αλεύρι
300γρ σιμιγδάλι ψιλό
250γρ ζάχαρη άχνη
4 ποτήρια λάδι (σπορέλαιο)
1 ποτήρι νερό
1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλάκια σόδα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Σιρόπι
1 1/2 κιλό ζάχαρη
4 1/2 ποτήρια νερό
1/2 κιλό μέλι
τον χυμό από μισό λεμόνι
κανέλα,γαρύφαλλο
Για το στόλισμα
500γρ καρύδια αλεσμένα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι πρώτα για να κρυώσει μέχρι να φτιάξουμε τα μελομακάρονα.
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σ ένα μπώλ, τα πλάθουμε και τους δίνουμε το σχήμα ,αν θέλουμε βάζουμε εσωτερικά ένα κομμάτι καρύδι και ψήνουμε στους 170°c στον αέρα για 20 λεπτά.
Όπως τα βγάζουμε απ'τον φούρνο τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι για δευτερόλεπτα,τα βγάζουμε και πασπαλίζουμε αμέσως με τα καρύδια για να κολλήσουν πάνω.
Τέτοια μελομακάρονα δεν έχετε ξαναφάει!!!!!
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!
Μαρία Ντινόρη