ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΓΑΛΑ Η ΦΡΕΣΚΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
Μπανάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε χοντρές φέτες
300 ml χυμό πορτοκαλιού η ανάμεικτο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
2 βανίλιες
Ψήσιμο στο τεφάλ ή σε πλάκα
Γίνετε και με μήλο ή αχλάδι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΑΠΛΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
Μπανάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε χοντρές φέτες
300 ml χλιαρό γάλα
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
2 βανίλιες
Ψήσιμο στο τεφάλ ή σε πλάκα
Γίνετε και με μήλο ή αχλάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ'ένα βαθύ μπωλ βάζουμε το γάλα χλιαρό ή τον χυμό πορτοκαλιού,στην συνέχεια ρίχνουμε την σόδα,το αλάτι,το μπέκιν πάουντερ,τις βανιλιες και το λιωμένο βούτυρο αν δεν νηστεύουμε.Ανακατεύουμε ελαφρά και το αφήνουμε για ένα λεπτάκι.Μετά ρίχνουμε αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας με το σύρμα,μέχρι να γίνει ένας ελαφρά πηχτός χυλός.
Κόβουμε τα φρούτα και τα ρίχνουμε μέσα στον χυλό.
Ανακατεύουμε μέχρι να κολλήσει ο χυλός πάνω τους.
Ζεστένουμε το λάδι (ή την πλάκα αν τους θέλουμε νηστίσιμους),ρίχνουμε ένα ένα φρουτάκι και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα και βγάζοντας απ'το τηγάνι τα ακουμπάμε σε χαρτί για ν'αποροφήσει το λάδι.
Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα ή με παγωτό και σως σοκολάτας.
Καλή όρεξη!!!
Ντινόρη Μαρία