Μηνύματα φωτός

-Ευτυχισμένος αυτός που γνωρίζει,τι είναι αγάπη προς τον Ιησού Χριστό και περιφρονεί τον εαυτόν του χάριν αυτής της αγάπης.
-Αγάπησε ψυχή ολόθερμα τον Ιησού Χριστό.Αυτόν να θεωρείς φίλο σου,Αυτόν,που έστω και αν όλοι σε εγκαταλείψουν,δεν θα σε αφήσει ποτέ,ούτε θα επιτρέψει να καταστραφείς.
-Αν σε κάθε σου ανάγκη επικαλείσαι τον Ιησού Χριστό,θα Τον έχεις πάντοτε κοντά σου.Αν ο Χριστός είναι μαζί σου,κανείς εχθρός δεν μπορεί να σε βλάψει.
-Να είσαι ταπεινός και ειρηνικός και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου
-Να είσαι ευσεβής και πράος και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου.
-Κάνε τον Ιησού Χριστό βασιλιά της καρδιάς σου και θα είσαι πάντα ευτυχισμένος.

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

Η τριών μέτρων ύψος εικόνα του Ελεήμονος Χριστού!

Η εικόνα του Ελεήμονος Χριστού βρίσκεται στον Ναό της Αναστάσεως στην πόλη Τουτάεβ (πρώην Romanov-Μπορισογκλέμπσκ) κοντά στο Γιάροσλαβ. Αγιογραφήθηκε από τον Άγιο Διονύσιο του Γκλίντσκ ο οποίος έζησε τον 15ο αιώνα. Το ύψος της είναι περίπου τρία μέτρα.Η λιτάνευση της εικόνας γίνεται την Κυριακή μετά την εορτή των Αγίων Πάντων. Μέχρι το 1888η εικόνα λιτανεύοταν στην δεξιά όχθη του Τουτάεβ. Με την ευκαιρία του εορτασμού των 900 χρόνων από τον εκχριστιανισμό των Ρώσων καθιερώθηκε να λιτανεύεται και στην άλλη όχθη την Κυριακή πριν την εορτή του προφήτου Ηλία. Μετά την πτώση του κομμουνισμού ξανάρχισε η λιτάνευση της εικόνας.
Περνάει απ' όλους τους ναούς στις δύο όχθες του ποταμού Τουτάεβ και λιτανεύεται. Η εικόνα έχει επιτελέσει πολλά θαύματα τα οποία είναι καταγεγραμμένα. Είναι εντυπωσιακή η ξύλινη κατασκευή που έχει φτιαχτεί για την μεταφορά της εικόνας.


pentapostagma.gr