Μηνύματα φωτός

-Ευτυχισμένος αυτός που γνωρίζει,τι είναι αγάπη προς τον Ιησού Χριστό και περιφρονεί τον εαυτόν του χάριν αυτής της αγάπης.
-Αγάπησε ψυχή ολόθερμα τον Ιησού Χριστό.Αυτόν να θεωρείς φίλο σου,Αυτόν,που έστω και αν όλοι σε εγκαταλείψουν,δεν θα σε αφήσει ποτέ,ούτε θα επιτρέψει να καταστραφείς.
-Αν σε κάθε σου ανάγκη επικαλείσαι τον Ιησού Χριστό,θα Τον έχεις πάντοτε κοντά σου.Αν ο Χριστός είναι μαζί σου,κανείς εχθρός δεν μπορεί να σε βλάψει.
-Να είσαι ταπεινός και ειρηνικός και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου
-Να είσαι ευσεβής και πράος και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου.
-Κάνε τον Ιησού Χριστό βασιλιά της καρδιάς σου και θα είσαι πάντα ευτυχισμένος.

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας''Σεραφίμο-Πονετάεβσκ''


Η εικόνα της Παναγίας ''Σεραφίμο-Πονετάεβσκ''αγιογραφήθηκε το 1879 από τις μοναχές της Μονής του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ.Η Μονή βρίσκεται στο Αρζαμάς κοντά στην οποία βρίσκεται το χωριό Πονετάεβσκ.
 Το 1885 η εικόνα άρχισε να θαυματουργεί.Κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών η μορφή της Παναγίας στην εικόνα άρχισε να λάμπει  και να ζωντανεύει.Η Παναγία ήταν παρούσα,ζωντανή,κατά τρόπο φανερό.
 Οι μοναχές με θείο φόβο και χαρά το παρατήρησαν.Άμεσως έτρεξαν οι πιστοί προς την εικόνα η οποία άρχισε να θαυματουργεί.
Εικόνα 13 από 44
Σημειώθηκαν πάνω από 70 περιπτώσεις θαυματουργίας,κυρίως τυφλών και παραλύτων.

Στην εικόνα η Παναγία απεικονίζεται σηκώνοντας τα χέρια και σηκώνοντας το βλέμμα της προς των Ουρανό,ικετευοντας έλεος για αυτούς που προσεύχονται.
Σύμφωνα με τον ρωσικό συναξαριστή η εικόνα τιμάται στις 27 Νοεμβρίου.