Υλικά
500 γρ. Flora soft με βούτυρο
1 κιλό αλεύρι
2 αυγά
⅔ φλιτζ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού σόδα
150 γρ. αμυγδαλόψιχα (ψιλοκομμένη και καβουρδισμένη)
1 φλιτζ. του καφέ κονιάκ ή κάποιο λικέρ της αρεσκείας μας
Για το γλάσο
3 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 ασπράδια αυγού
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο μίξερ το Flora soft με βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί.
Βάζουμε σε μεγάλο ποτήρι το κονιάκ και διαλύουμε μέσα τη σόδα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το
αναμιγνύουμε με την αμυγδαλόψιχα.
Ρίχνουμε στο μίξερ τη διαλυμένη σόδα και λίγο από το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε για λίγο και στη συνέχεια βάζουμε τους γάντζους στο μίξερ. Ρίχνουμε σιγά–σιγά το αλεύρι με την αμυγδαλόψιχα και συνεχίζουμε το ζύμωμα με τους γάντζους. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή αλλά εύπλαστη.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε χοντρό φύλλο και κόβουμε με κουπά σε σχήματα της αρεσκείας μας (αστεράκια, καρδούλες κ.ο.κ.) Βάζουμε τα μπισκοτάκια σε λαμαρίνα ή ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αλειμμένο με λίγο Flora soft με βούτυρο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 25 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε τα μπισκοτάκια να κρυώσουν καλά σε σχάρα.
Τώρα ετοιμάζουμε το γλάσο: χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και αρχίζουμε να προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη σε δόσεις μέχρι να γίνουν ένα πηχτό γλάσο.
Βουτάμε ένα–ένα τα μπισκοτάκια στο γλάσο και τα τοποθετούμε ξανά στη σχάρα μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλάσο. Εάν θέλουμε διακοσμούμε με χρωματιστή ζάχαρη ή τρούφα.