Μηνύματα φωτός

-Ευτυχισμένος αυτός που γνωρίζει,τι είναι αγάπη προς τον Ιησού Χριστό και περιφρονεί τον εαυτόν του χάριν αυτής της αγάπης.
-Αγάπησε ψυχή ολόθερμα τον Ιησού Χριστό.Αυτόν να θεωρείς φίλο σου,Αυτόν,που έστω και αν όλοι σε εγκαταλείψουν,δεν θα σε αφήσει ποτέ,ούτε θα επιτρέψει να καταστραφείς.
-Αν σε κάθε σου ανάγκη επικαλείσαι τον Ιησού Χριστό,θα Τον έχεις πάντοτε κοντά σου.Αν ο Χριστός είναι μαζί σου,κανείς εχθρός δεν μπορεί να σε βλάψει.
-Να είσαι ταπεινός και ειρηνικός και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου
-Να είσαι ευσεβής και πράος και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου.
-Κάνε τον Ιησού Χριστό βασιλιά της καρδιάς σου και θα είσαι πάντα ευτυχισμένος.

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Η γλυκιά μας μανούλα, η Παναγία μας,είναι αυτή που μπορεί να μας οδηγήσει με σιγουριά στην αγκαλιά του Θεού Πατέρα


Για όλους εμάς που με πολύ πόθο και λαχτάρα επιθυμούμε να μπούμε στην αγκαλιά του Θεού και να γευτούμε τον θεϊκό έρωτα του παναγίου Πνεύματος, σίγουρα η γλυκιά μητερούλα του Ιησού μας Μαριάμ είναι η μόνη αλάνθαστη οδηγός που μπορεί να μας βοηθήσει.
Είναι όχι μόνο η δικιά Του γλυκιά μητερούλα αλλά και η δικιά μας ουράνια μανούλα.
Μια μανούλα τρυφερή, στοργική, που μοναδική της χαρά είναι, όλα εμείς τα παιδιά της να αγαπήσουμε το βασιλιά Θεό της, όπως τον αγάπησε και τον λάτρεψε η ίδια, με απόλυτη εμπιστοσύνη.
Είναι η μόνη που γνώρισε τον Υιό του Θεού, ακόμα από τη σύλληψη Του. Έδωσε το αίμα της σε Κείνον που θα έδινε για χάρη όλων μας το δικό Του αίμα στο Σταυρό. Θήλασε με μητρική λατρεία Αυτόν που με ουράνια θεϊκή μητρική λατρεία μας αγαπά, γιατί είναι  η πραγματική Μάνα και Πατέρας όλων μας. Πόνεσε, δάκρυσε και υπέφερε για τα παθήματα του μονάκριβου της θησαυρού, και ένιωσε ακριβώς τον ίδιο πόνο που έχει ο Υιός της  για όλα τα πλανεμένα σπλάχνα του Πατέρα Του που βρίσκονται μακριά από την αγκαλιά Του.
Είναι η μόνη που ευλογήθηκε τόσο πολύ από τον ουράνιο μας Πατέρα, ώστε η καρδιά της πλημμυρισμένη από το Πανάγιο Πνεύμα και το θεϊκό έρωτα να γίνει ένα με την ευσπλαχνική δική Του.

   Λάτρευε τον Θεό Πατέρα με όλη της την καρδιά και ήθελε να ζει πάντα σύμφωνα με το άγιο θέλημα Του. Τον αγαπούσε με την απλότητα και την αθωότητα που έχει ένα μικρό παιδί που εμπιστεύεται απόλυτα τη μαμά και τον μπαμπά του. Γι’ αυτό έζησε και δίδαξε τον τελειότερο και πιο σύντομο δρόμο για να φθάσει κανείς στην αγκαλιά του Θεού Πατέρα, τον δρόμο της απόλυτης εμπιστοσύνης στο Θεό, το δρόμο της πνευματικής νηπιότητας.
Τον δρόμο αυτό μπορούμε να τον βαδίσουμε όλοι, μαζί της, μέσα από την απόλυτη εμπιστοσύνη στο Γιο της και Θεό μας, στο βασιλιά μας Ιησού Χριστό.
Ας την αφήσουμε να μας διδάξει πως σαν μητρική κόρη, τον αγάπησε τέλεια,  και σαν Γιο της και σαν Θεό της.
Είναι η μόνη που μπορεί να μας  δείξει πως μπορούμε σαν Θεό να τον εμπιστευθούμε απόλυτα Πατέρα της ψυχής μας και σαν άνθρωπο να μιμηθούμε τη ζωή Του, όπως περιγράφεται μέσα από το άγιο Ευαγγέλιο Του.
Η γλυκιά μας μανούλα Μαριάμ είναι αυτή που μπορεί να μας οδηγήσει με σιγουριά στην αγκαλιά του Θεού Πατέρα, βοηθώντας μας να αποκτήσουμε το άγιο Πνεύμα  μέσα από το θεϊκό έρωτα του Θεού που η ίδια ζούσε!

πηγή melodiaouraniasagapis