Μηνύματα φωτός

-Ευτυχισμένος αυτός που γνωρίζει,τι είναι αγάπη προς τον Ιησού Χριστό και περιφρονεί τον εαυτόν του χάριν αυτής της αγάπης.
-Αγάπησε ψυχή ολόθερμα τον Ιησού Χριστό.Αυτόν να θεωρείς φίλο σου,Αυτόν,που έστω και αν όλοι σε εγκαταλείψουν,δεν θα σε αφήσει ποτέ,ούτε θα επιτρέψει να καταστραφείς.
-Αν σε κάθε σου ανάγκη επικαλείσαι τον Ιησού Χριστό,θα Τον έχεις πάντοτε κοντά σου.Αν ο Χριστός είναι μαζί σου,κανείς εχθρός δεν μπορεί να σε βλάψει.
-Να είσαι ταπεινός και ειρηνικός και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου
-Να είσαι ευσεβής και πράος και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου.
-Κάνε τον Ιησού Χριστό βασιλιά της καρδιάς σου και θα είσαι πάντα ευτυχισμένος.

Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013

Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ! ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜΗ ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ένας Άγιος των εσχάτων ημερών, που εμφανίστηκε επί της εποχής της Τουρκοκρατίας και μαρτύρησε, ο Άγιος Εφραίμ, ξέρετε πως αγιογραφείται; 
Με το δεξί του χέρι ευλογεί, ενώ στο αριστερό πάντα κρατάει μίαφλόγα. 

-Τι είναι αυτή η φλόγα;
ΕΙΝΑΙ Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ!
Αυτή την πίστη θέλει ο Άγιος να μεγαλώσει στις ψυχές των ανθρώπων!

Να ξέρετε ότι για να φτιάξετε το καντήλι σας, όσο λάδι και να βάλεις μέσα, αν δεν βάλεις το φυτιλάκι με τη φωτιά, το καντήλι δεν ανάβει.
Γι’ αυτό, το φυτίλι που έχετε μέσα στην καρδιά σας, φουντώστε το εσείς με την δύναμη της πίστης σας.

Αυτή, Η ΒΑΘΙΑ ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ
στη συνέχεια θα φουντώσει και θα γίνει
Ο ΘΕΪΚΟΣ ΣΑΣ ΕΡΩΤΑΣ!

Μην αγνοήσετε την φοβερή δύναμη του θεϊκού έρωτα, γιατί θα είναι η δεύτερη δύναμη των Χριστιανών στα έσχατα.

-ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΕΪΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ;
Είναι μια σχέση τελείως προσωπική. Όπως κανένας ερωτευμένος δεν λέει αυτά που κάνει μπροστά στους άλλους ανθρώπους, έτσι και αυτοί που πνευματικά, θεϊκά ερωτεύονται τον Θεό δεν λένε σε κανέναν ποτέ και πως επικοινωνούν με τον Βασιλιά τους.
Όμως, όσοι ερωτευθούν τον Θεό, οι ίδιοι ξέρουνε ότι είναι πολύ ανώτερος ο θεϊκός έρωτας από τον σαρκικό. Αυτό βέβαια θα σας αποκαλυφθεί, όταν εσείς μόνοι σας θα θελήσετε με βαθιά πίστη να αποδεχτείτε, ότι ο Θεός είναι η Μάνα σας και ο Πατέρας σας!

Για να σας το πω με μια λέξη θεϊκή, και μην με παρεξηγήσετε γι’ αυτό, ο θεϊκός έρωτας είναι ο έρωτας του Ουρανού και της γης!

Να ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή που σας μιλώ, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, πολλές αναρίθμητες απλές ψυχές, το τονίζω αυτό, απλές ψυχές, που δέχονται αυτό το μήνυμα ήδη πλημμυρίζονται από αυτή την φοβερή δέσμη φωτός που λέγεται ΘΕΪΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ! Και βλέπεις μικρά παιδιά, νεαρά παιδιά, να αγαπούν τον Θεό με τέτοιο φοβερό θεϊκό έρωτα, που δεν θα μπορέσετε ποτέ να φανταστείτε…

(απόσπασμα από κήρυγμα του π. Ελπιδίου Βαγιανάκη)