Μηνύματα φωτός

-Ευτυχισμένος αυτός που γνωρίζει,τι είναι αγάπη προς τον Ιησού Χριστό και περιφρονεί τον εαυτόν του χάριν αυτής της αγάπης.
-Αγάπησε ψυχή ολόθερμα τον Ιησού Χριστό.Αυτόν να θεωρείς φίλο σου,Αυτόν,που έστω και αν όλοι σε εγκαταλείψουν,δεν θα σε αφήσει ποτέ,ούτε θα επιτρέψει να καταστραφείς.
-Αν σε κάθε σου ανάγκη επικαλείσαι τον Ιησού Χριστό,θα Τον έχεις πάντοτε κοντά σου.Αν ο Χριστός είναι μαζί σου,κανείς εχθρός δεν μπορεί να σε βλάψει.
-Να είσαι ταπεινός και ειρηνικός και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου
-Να είσαι ευσεβής και πράος και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου.
-Κάνε τον Ιησού Χριστό βασιλιά της καρδιάς σου και θα είσαι πάντα ευτυχισμένος.

Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013

Άγιος Λαυρέντιος ο Διάκονος εορτή 10 Αυγούστου


Οι  Άγιοι της αρχαίας εκκλησίας έδειχναν μια ανυπολόγιστη ψυχική δύναμη και αναδεικνύονταν ήρωες όχι μόνο της πίστης αλλά και της φιλανθρωπίας.Αυτό έκανε και ο Αρχιδιάκονος Άγιος Λαυρέντιος. Έζησε στην Ρώμη στα μέσα του 3ου αιώνα μ.Χ, όταν επίσκοπος Ρώμης ήταν ο Άγιος Ξύστος. Όταν επρόκειτο να ξεσπάσει ο διωγμός του Δεκίου,ο Άγιος Ξύστος,κάλεσε τον Αρχιδιάκονο Άγιο Λαυρέντιο και του πρότεινε να μοιράσει στους φτωχούς,ό,τι είχαν ώστε οι διώκτες,να μην βρουν τίποτα το πολύτιμο.Πρώτος συλλαμβάνετε ο επίσκοπος Άγιος Ξύστος και αποκεφαλίζεται.
Αμέσως οι ειδωλολάτρες στρέφονται κατά του Αρχιδιακόνου Αγίου Λαυρεντίου,του οποίου η φήμη ήταν μεγάλη.
Ο Άγιος Λαυρέντιος συλλαμβάνεται και ο αυτοκράτορας του ζητά να τοτ παραδώσει τους θυσαυρούς της εκκλησίας.Ο Άγιος δίχως να χάσει το θάρρος του,ζητά από τον βασιλιά άμαξες για να τους μεταφέρει.
Ο Αρχιδιάκονος Λαυρέντιος,μόλις έλαβε τις άμαξες,στοίβαξε σ'αυτές τους ασθενείς,τους φτωχούς και άπορους που είχε ευεργετήσει.
- Ιδού οι θυσαυροί της εκκλησίας μας,είπε με καμάρι στον αυτοκράτορα και στους άρχοντες της Ρώμης που κοιτούσαν ξαφνιασμένοι.
Φρύαξε ο αυτοκράτορας κι εκείνη τη στιγμή,παίρνει μια όλως σατανική απόφαση.Να ψήσει τον Άγιο Λαυρέντιο ζωντανό σαν ψάρι,πάνω σε πυρακτωμένη σχάρα.
Ο θαυμαστός Μάρτυρας του Χριστού,με πίστη φλογερότερη υμνεί τον Χριστό και στρεφόμενος προς τους δημίους,τους προτρέπει να γυρίσουν την σχάρα,ώστε να ψηθεί και απ'την άλλη πλευρά για να είναι ολοκληρωμένη η  θυσία του.
Ο Θεός δεν επέτρεψε να βαστάξει για πολύ το τόσο οδυνηρό μαρτύριο.
Έτσι σε λίγο πάνω στη σχάρα παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο,αφήνοντας σε όλους παράδειγμα πίστης,αγάπης και ηρωϊσμού.