Μηνύματα φωτός

-Ευτυχισμένος αυτός που γνωρίζει,τι είναι αγάπη προς τον Ιησού Χριστό και περιφρονεί τον εαυτόν του χάριν αυτής της αγάπης.
-Αγάπησε ψυχή ολόθερμα τον Ιησού Χριστό.Αυτόν να θεωρείς φίλο σου,Αυτόν,που έστω και αν όλοι σε εγκαταλείψουν,δεν θα σε αφήσει ποτέ,ούτε θα επιτρέψει να καταστραφείς.
-Αν σε κάθε σου ανάγκη επικαλείσαι τον Ιησού Χριστό,θα Τον έχεις πάντοτε κοντά σου.Αν ο Χριστός είναι μαζί σου,κανείς εχθρός δεν μπορεί να σε βλάψει.
-Να είσαι ταπεινός και ειρηνικός και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου
-Να είσαι ευσεβής και πράος και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου.
-Κάνε τον Ιησού Χριστό βασιλιά της καρδιάς σου και θα είσαι πάντα ευτυχισμένος.

Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥΟ Μέγας Αντώνιος, ο κορυφαίος των ασκητών της αρχαίας Εκκλησίας, παρ΄ όλο που έμενε πάντα στην έρημο, ήταν όνομα ξακουστό στην τότε οικουμένη.
Ακόμη και ο αυτοκράτορας Μέγας Κωνσταντίνος είχε μάθει για την αρετή του και τον θαύμαζε από μακριά.
Μια μέρα λοιπόν, του στέλνει βασιλικό γράμμα, όπου του εξέφραζε τον θαυμασμό του.
Ο Μέγας Αντώνιος, σαν το έλαβε και το διάβασε, έμεινε ατάραχος.
Οι μοναχοί όμως που ζούσαν γύρω του, θεώρησαν το γεγονός αυτό σπουδαίο. Ήταν περίεργοι να μάθουν τι έγραφε στον Άγιο ο βασιλιάς και πώς θα μπορούσαν κι αυτοί να αξιωθούν τέτοιο γράμμα.
Ο Αντώνιος όμως τους φώναξε και τους λέει:
- Τι είναι το γράμμα ενός ανθρώπου μπρος σ΄ εκείνο που μας άφησε ο Θεός;
- Μα ποιο είναι το γράμμα που μας άφησε ο Θεός; τον ρωτούν.
- Το ιερό Ευαγγέλιο, ο γραπτός λόγος του Ιησού Χριστού, τους απαντά. Τι καλύτερο μπορεί ένας επίγειος βασιλιάς να μας πει από ότι μας λέει ο Βασιλιάς των Ουρανών, ο Κύριός μας;
* * * 
Η ίδια παρατήρηση θα μπορούσε να γίνει σήμερα για πολλούς χριστιανούς, που αμελούν την ανάγνωση του ιερού Ευαγγελίου και χάνουν ώρες διαβάζοντας άλλα ανώφελα ή και ανήθικα κείμενα.