Μηνύματα φωτός

-Ευτυχισμένος αυτός που γνωρίζει,τι είναι αγάπη προς τον Ιησού Χριστό και περιφρονεί τον εαυτόν του χάριν αυτής της αγάπης.
-Αγάπησε ψυχή ολόθερμα τον Ιησού Χριστό.Αυτόν να θεωρείς φίλο σου,Αυτόν,που έστω και αν όλοι σε εγκαταλείψουν,δεν θα σε αφήσει ποτέ,ούτε θα επιτρέψει να καταστραφείς.
-Αν σε κάθε σου ανάγκη επικαλείσαι τον Ιησού Χριστό,θα Τον έχεις πάντοτε κοντά σου.Αν ο Χριστός είναι μαζί σου,κανείς εχθρός δεν μπορεί να σε βλάψει.
-Να είσαι ταπεινός και ειρηνικός και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου
-Να είσαι ευσεβής και πράος και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου.
-Κάνε τον Ιησού Χριστό βασιλιά της καρδιάς σου και θα είσαι πάντα ευτυχισμένος.

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ταξιάρχης Μιχαὴλ Μανταμάδου Λέσβου: Ένα ακόμα χειροπιαστὸ θαύμα!!!

Ένα θαύμα για πιστούς και απίστους!!!
Είναι η ίδια εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ αυτό που βλέπεται στις φωτογραφίες από το ομώνυμο μοναστήρι στο χωριό Μανταμάδος Λέσβου.Υπάρχει όμως μία πολύ μεγάλη διαφορά!!! 
Στην επάνω φωτό ο Ταξιάρχης είναι με ανοιχτό το στόμα, ενώ στην κάτω με κλειστό, όπως είναι καθημερινά όταν επισκέπτεται κάποιος τον ιερό ναό για να προσκυνήσει. Τι έχει συμβεί;
Η επάνω φωτό είναι τραβηγμένη προ 20ετίας περίπου από προσκυνητή που είχε πάει εκεί για να προσκυνήσει.Καθώς περίμενε στη σειρά,καθ' ότι πολύς κόσμος συρρέει καθημερινά εκεί, μία γυναίκα μπροστά του προσεύχονταν με δάκρυα στα μάτια στον άγιο να την βοηθήσει σε ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζε.Καί τότε όλοι οι παριστάμενοι έμειναν έκθαμβοι, όταν το στόμα του Ταξιάρχη στην εικόνα άνοιξε σαν να της μιλούσε.
Ο προσκυνητής που προείπαμε,καθώς είχε φωτογραφική μηχανή μαζί του, απαθανάτισε το φοβερό αυτό στιγμιότυπο.Ήταν ένα φοβερό θαύμα του Ταξιάρχη που συγκλόνισε τότε τους παριστάμενους προσκυνητές και που θα συνεχίζει να συγκλονίζει όσους βλέπουν αυτή τη φωτό και μαθαίνουν για το θαύμα. Η αγία εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ είναι ανάγλυφη, φτιαγμένη από χώμα και το αίμα των μοναχών που κατεσφάγισαν από πειρατές κατά την διάρκεια επιδρομής και λεηλασίας του μοναστηριού.
Την διπλή αυτή φωτογραφία μου την είχε δώσει ο εκλεκτός φίλος και αδελφός εν Χριστώ,Γιάννης Καμπουρόπουλος-Φαρμακοποιός στο επάγγελμα στην...Αθήνα και Μυτιληνιός στην καταγωγή.Κατά την μετακόμισή μου στην Βαλύρα το 1994,η φωτογραφία αυτή είχε εξαφανιστεί μέσα σε πακέτα σημειώσεων και βιβλίων.
Παρά τις επίμονες κατά καιρούς προσπάθειές μου για τον εντοπισμό της,αδυνατούσα να την βρω.Ξαφνικά προ ολίγων ημερών,κατά την εορτή των Αγιών Αρχαγγέλων Μιχαήλ,Γαβριήλ και Ραφαήλ,βρέθηκε, από εκεί που δεν το περίμενα, απροσδόκητα μπροστά μου!!!
Τυχαίο;;; Ο καθένας ας το ερμηνεύσει όπως θέλει.Εκείνο που με ενδιέφερε πάντα ήταν να γίνει γνωστό το θαυμαστό αυτό γεγονός στους πάντες.Σε πιστούς σε απίστους και σε .''ηθοποιούς της'' αθείας.
Γιάννης Ἐρρίκου Λινάρδος http://eklisval.blogspot.com/