Μηνύματα φωτός

-Ευτυχισμένος αυτός που γνωρίζει,τι είναι αγάπη προς τον Ιησού Χριστό και περιφρονεί τον εαυτόν του χάριν αυτής της αγάπης.
-Αγάπησε ψυχή ολόθερμα τον Ιησού Χριστό.Αυτόν να θεωρείς φίλο σου,Αυτόν,που έστω και αν όλοι σε εγκαταλείψουν,δεν θα σε αφήσει ποτέ,ούτε θα επιτρέψει να καταστραφείς.
-Αν σε κάθε σου ανάγκη επικαλείσαι τον Ιησού Χριστό,θα Τον έχεις πάντοτε κοντά σου.Αν ο Χριστός είναι μαζί σου,κανείς εχθρός δεν μπορεί να σε βλάψει.
-Να είσαι ταπεινός και ειρηνικός και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου
-Να είσαι ευσεβής και πράος και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου.
-Κάνε τον Ιησού Χριστό βασιλιά της καρδιάς σου και θα είσαι πάντα ευτυχισμένος.

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Πακιστανός «είδε» τον άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο!

π. Γ. Περαντωνάκης στην espresso: Ο Άγιος έχει παρουσιαστεί άλλες 2 φορές στην Καρδάμαινα... (Σε μία γυναίκα & ένα παιδάκι 8 ετών)

Πακιστανός «είδε» τον άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο!

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Καρδάμαινας στην Κω από τη φημολογία που τις τελευταίες ημέρες θέλει τον άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο να έκανε την εμφάνισή του στο παραλιακό χωριό! Ορισμένοι πιστοί κάνουν λόγο για θαύμα, ενώ οι ορθολογιστές διατηρούν τις επιφυλάξεις τους σχετικά με τα λεγόμενα του μουσουλμάνου που έφερε στο προσκήνιο το θέμα της εμφάνισης του αγίου στα σκαλιά της ομώνυμης εκκλησίας.
Μιλώντας στην «Espresso», ο πατήρ Ιωάννης Περαντωνάκης, εφημέριος της Καρδάμαινας, τόνισε: «Ο άγιος, απόστολος και ευαγγελιστής, ο φίλος και αγαπημένος του διδασκάλου του, φαίνεται πως έχει μεγάλη συμπάθεια στην Καρδάμαινα και αυτό το δείχνει με τις συχνές εμφανίσεις του. Εκτός από αυτά που περιγράφονται στο βιβλίο που έχω εκδώσει με τίτλο "Οι εκκλησίες της Καρδάμαινας", ένα άλλο, πρόσφατο περιστατικό που συνέβη μας κάνει να πιστεύουμε αυτό που αρχικά αναφέρουμε.
»Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 5.30 το πρωί ο Πακιστανός και μουσουλμάνος στο θρήσκευμα Αλί σχόλασε από τη δουλειά του σε νυχτερινό κέντρο. Οπως συνηθίζει, έτσι κι εκείνο το πρωί που σχόλασε πήγε να καθίσει στα σκαλιά της εκκλησίας για να κάνει ένα τσιγάρο και έπειτα να πάει για ύπνο».
Ο παπα-Γιάννης ανέφερε ότι φτάνοντας ο Αλί στα σκαλιά της εκκλησίας είδε καθισμένο εκεί ένα γεροντάκι γύρω στα 75-80, με το ένα χέρι ακουμπισμένο στο ένα πόδι και το άλλο σε στάση ευλογίας, ακριβώς όπως είναι στην εικόνα που βρίσκεται στο προσκυνητάρι της εκκλησίας: «Με ρούχα λευκά, μικρά άσπρα γένια και αραιά άσπρα μαλλιά, είπε μόλις τον πλησίασε ο αλλοδαπός: "Τι κάνεις, Αλί;".

Η απάντηση

Ο Αλί, που τον είχε περάσει για ξένο, του απάντησε: "Καλά. Ποιος είσαι;" Κι εκείνος τού αποκρίθηκε: "Ο Θεολόγος".
»Ο Αλί, μη ξέροντας για τον Θεολόγο κι αφού άκουσε από το γεροντάκι "σε ευχαριστώ, Αλί", πήγε σε μια απόσταση 25 μέτρων, όπου βρίσκεται το μαγαζί στο οποίο δούλευε για να μιλήσει στον εργοδότη του γι' αυτό που είδε. Ομως τελικά δεν μπήκε μέσα, γιατί το αφεντικό του ήταν απασχολημένο. Γύρισε πίσω αμέσως, αλλά στα σκαλιά δεν υπήρχε κανείς. Την άλλη μέρα έμαθε από τον εργοδότη του ότι δεν υπάρχει στην Καρδάμαινα κανείς με όνομα Θεολόγος και ότι Θεολόγος είναι ο άγιος της διπλανής εκκλησίας».
Σύμφωνα με τον ιερέα, ο Θεολόγος έχει παρουσιαστεί και άλλες φορές στην Καρδάμαινα: «Παλιά υπήρχε ένα εκκλησάκι του Αϊ-Γιάννη, ψηλά σε μία κατακόμβη. Ο δρόμος ήταν δύο ώρες να πας και δύο να γυρίσεις. Εκεί όπου έχει χτιστεί σήμερα το εκκλησάκι ήταν ένα σπίτι όπου ζούσε μια γυναίκα και η οποία έκανε αυτή την απόσταση μέσα σε λίγα λεπτά. Η ίδια έλεγε ότι μια δύναμη την πηγαινόφερνε.

»Επίσης, πριν από περίπου οκτώ χρόνια ένα παιδάκι βρήκε να κάθεται στο σημείο αυτό ένας γέροντας, ο οποίος του είπε να φύγει για να μη χτυπήσει. Οταν το παιδί επέστρεψε με τον πατέρα του, δεν υπήρχε κανείς».
Εύα Παπαδάτου
πηγή espressonews.gr