Μηνύματα φωτός

-Ευτυχισμένος αυτός που γνωρίζει,τι είναι αγάπη προς τον Ιησού Χριστό και περιφρονεί τον εαυτόν του χάριν αυτής της αγάπης.
-Αγάπησε ψυχή ολόθερμα τον Ιησού Χριστό.Αυτόν να θεωρείς φίλο σου,Αυτόν,που έστω και αν όλοι σε εγκαταλείψουν,δεν θα σε αφήσει ποτέ,ούτε θα επιτρέψει να καταστραφείς.
-Αν σε κάθε σου ανάγκη επικαλείσαι τον Ιησού Χριστό,θα Τον έχεις πάντοτε κοντά σου.Αν ο Χριστός είναι μαζί σου,κανείς εχθρός δεν μπορεί να σε βλάψει.
-Να είσαι ταπεινός και ειρηνικός και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου
-Να είσαι ευσεβής και πράος και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου.
-Κάνε τον Ιησού Χριστό βασιλιά της καρδιάς σου και θα είσαι πάντα ευτυχισμένος.

Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017

Τουρκία: Ποιοι και γιατί στοχοποιούν σπίτια με κόκκινο χρώμα! (Φωτό)

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Πλησιάζει η ώρα για μεγάλες αναταραχές στην Τουρκία!
Στην κεντρική ανατολική επαρχία της Μαλάτια ζωγραφίστηκαν στις μπροστινές πόρτες 13 σπιτιών, όπου ζουν Αλεβίτες, κόκκινα σημεία Χ.
Όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», η σήμανση των σπιτιών των Αλεβιτών είναι μια «πρόκληση από σκοτεινές δυνάμεις», σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.
Πρόκειται για την γειτονιά Cemal Gürsel της Μαλάτια, με τους Αλεβίτες να έχουν τρομοκρατηθεί.
Ο επικεφαλής του πολιτιστικού συλλόγου «Pir Sultan Abdal», Μεχμέτ Τοπάλ, επισκέφθηκε την συνοικία των Αλεβιτών, μιλώντας στους τρομοκρατημένους κατοίκους.
Οι Αλεβίτες αποτελούν μια ισλαμική αίρεση ή κατ’ άλλους ξεχωριστή θρησκεία.
Βρίσκεται περισσότερο κοντά στον χριστιανισμό και στην ελληνική φιλοσοφία παρά στο Ισλάμ. Κατά καιρούς οι Αλεβίτες έχουν ζητήσει αυτονομία από την Τουρκία.
Πολλοί ελληνογενείς χριστιανοί όταν εξισλαμίστηκαν, υπό την πίεση των Τούρκων, προτίμησαν να ενταχθούν στις τάξεις των Αλεβιτών, που είχαν διατηρήσει μέχρι σήμερα πολλά χριστιανικά στοιχεία στην πίστη και στις πρακτικές τους, όπως το να τιμούν τον Άγιο Γεώργιο.
Φαίνεται πως στην Τουρκία δημιουργείται «πέμπτη φάλαγγα», ενδεχόμενα ισλαμική, η οποία στιγματίζει τους αλλόπιστους και δη τους χριστιανούς ή όσους βρίσκονται κοντά σε αυτούς! Όλα αυτά οδηγούν αναπόφευκτα σε επιπλέον αναταραχές που φέρνουν τον διαμελισμό της Τουρκίας ακόμα πιο κοντά!
πηγη el.gr/