Μηνύματα φωτός

-Ευτυχισμένος αυτός που γνωρίζει,τι είναι αγάπη προς τον Ιησού Χριστό και περιφρονεί τον εαυτόν του χάριν αυτής της αγάπης.
-Αγάπησε ψυχή ολόθερμα τον Ιησού Χριστό.Αυτόν να θεωρείς φίλο σου,Αυτόν,που έστω και αν όλοι σε εγκαταλείψουν,δεν θα σε αφήσει ποτέ,ούτε θα επιτρέψει να καταστραφείς.
-Αν σε κάθε σου ανάγκη επικαλείσαι τον Ιησού Χριστό,θα Τον έχεις πάντοτε κοντά σου.Αν ο Χριστός είναι μαζί σου,κανείς εχθρός δεν μπορεί να σε βλάψει.
-Να είσαι ταπεινός και ειρηνικός και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου
-Να είσαι ευσεβής και πράος και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου.
-Κάνε τον Ιησού Χριστό βασιλιά της καρδιάς σου και θα είσαι πάντα ευτυχισμένος.

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

Το μεγαλείο της συγχώρεσης!!!

Μεγαλείο ψυχής: οι γονείς του θύματος έδωσαν χάρη στον δολοφόνο του παιδιού τους και τον έσωσαν από την αγχόνη!Μεγαλείο ψυχής: οι γονείς του θύματος έδωσαν χάρη στον δολοφόνο του παιδιού τους και τον έσωσαν από την αγχόνη!
Η ιστορία είναι από μόνη της συγκλονιστική. Έρχεται στο φως τώρα, Άγιες Μέρες, και γίνεται ακόμη πιο συγκινητική και αποδεικνύει πως σε έναν κόσμο που έχει χάσει κάθε ανθρωπιά, υπάρχουν ακόμη κάποιοι που ξέρουν και μπορούν να συγχωρούν. Ακόμη κι αν πρόκειται για το δολοφόνο του παιδιού τους.
Είναι από τις ιστορίες που φέρνουν δάκρυα στα μάτια, κόμπο στο στομάχι και ταχυπαλμία.
Συνέβη στο Ιράν. Ένας άνδρας, ο Balala έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία του 18χρονου Abdollah Hosseinzadeh Jnr, πριν από επτά χρόνια. Πριν λίγες μέρες είχε προγραμματιστεί η εκτέλεσή του.
Θα εκτελούνταν δια απαγχονισμού και την καρέκλα που θα έφευγε κάτω από τα πόδια του για να πέσει στο κενό, θα έσπρωχναν ο πατέρας και η μητέρα του θύματος.
isna c
ir4
Όλα ήταν έτοιμα για την εκτέλεση που θα γινόταν δημόσια. Κόσμος είναι μαζευτεί στο σημείο για να δει το «θέαμα». Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους η μητέρα του δολοφόνου, που ήθελε να δει για τελευταία φορά το παιδί της ζωντανό.
Ο Balala ετοιμάστηκε από τους φρουρούς. Του έδεσαν τα χέρια και τα μάτια, τον ανέβασαν στην εξέδρα και του πέρασαν τη θηλιά στο λαιμό. Απέμενε μόνο να φύγει η καρέκλα κάτω από τα πόδια του. Το βάρος να του αφαιρέσουν τη ζωή είχαν οι γονείς του θύματος.
Δευτερόλεπτα πριν από την εκτέλεση, η μαυροφορεμένη μάνα χαστουκίζει τον άνθρωπο που σκότωσε το παιδί της και αποφασίζει να μην εκτελεστεί. Να του χαρίσει τη ζωή. Μεγαλείο ψυχής που συγκλονίζει.
Του έβγαλαν τη θηλιά και «ανάγκασαν» τη μητέρα του δολοφόνου να τρέξει στη γυναίκα που χάρισε τη ζωή στο παιδί της και να την αγκαλιάσει με δάκρυα στα μάτια.
Ο πατέρας του 18χρονου, Abdolghani Hosseinzadeh, αποκάλυψε πως η γυναίκα του αποφάσισε να ελευθερώσει τον δολοφόνο του παιδιού τους. «Πριν από τρεις μέρες η γυναίκα μου είδε στον ύπνο της τον μεγαλύτερο γιο μας που της είπε πως είναι και οι δυο σε ένα καλό μέρος και να μην προχωρήσει σε αντίποινα».

Το ζευγάρι είχε χάσει άλλον ένα γιο, ένα 11χρονο αγόρι σε τροχαίο.
Μετά το όνειρο αυτό, η γυναίκα αποφάσισε να σκεφτεί περισσότερο τι επρόκειτο να κάνει.
Ο πατέρας του θύματος δεν δίστασε να πει πως ίσως ο Balala να μην είχε πρόθεση να σκοτώσει το γιο του. «Ο Abdollah προσβλήθηκε και τον κλώτσησε. Τότε εκείνος (ο δράστης) έβγαλε ένα μαχαίρι από την κάλτσα του. Δεν ήξερε όμως πως να το χειριστεί».
Σύμφωνα με τον νόμο, η οικογένεια του θύματος μπορεί να πάρει μέρος στην εκτέλεση ή και να έχει λόγο στην ποινή που θα επιβληθεί στο δράστη, αλλά όχι σε σχέση με τη φυλάκισή του.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Arash Khamooshi /Isna