Μηνύματα φωτός

-Ευτυχισμένος αυτός που γνωρίζει,τι είναι αγάπη προς τον Ιησού Χριστό και περιφρονεί τον εαυτόν του χάριν αυτής της αγάπης.
-Αγάπησε ψυχή ολόθερμα τον Ιησού Χριστό.Αυτόν να θεωρείς φίλο σου,Αυτόν,που έστω και αν όλοι σε εγκαταλείψουν,δεν θα σε αφήσει ποτέ,ούτε θα επιτρέψει να καταστραφείς.
-Αν σε κάθε σου ανάγκη επικαλείσαι τον Ιησού Χριστό,θα Τον έχεις πάντοτε κοντά σου.Αν ο Χριστός είναι μαζί σου,κανείς εχθρός δεν μπορεί να σε βλάψει.
-Να είσαι ταπεινός και ειρηνικός και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου
-Να είσαι ευσεβής και πράος και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου.
-Κάνε τον Ιησού Χριστό βασιλιά της καρδιάς σου και θα είσαι πάντα ευτυχισμένος.

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Φωτιά στο Σπήλαιο της Γεννήσεως



 Φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία στο Σπήλαιο της Γεννήσεως και συγκεκριμένα στο σημείο του αστέρα, δηλαδή εκεί όπου κατά την παράδοση εγεννήθη ο Ιησούς Χριστός. Το σημείο αυτό ανήκει στους ελληνορθοδόξους και πρόσφατα προσευχήθηκαν εκεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος. 
Κατά τις πρώτες πληροφορίες του Amen.gr οι Αστυνομικές Αρχές εκτιμούν ότι η φωτιά προήλθε πιθανότατα από κάποιο κανδήλι καταστρέφοντας τα υφασμάτινα καλύμματα του προσκυνήματος. 
Η φωτιά έγινε αντιληπτή περίπου στις 4 το πρωί από τον ελληνορθόδοξο μοναχό που έχει το διακόνημα να θυμιάζει κατά τη διάρκεια της νύκτας το Σπήλαιο της Γεννήσεως. Σύμφωνα με πληροφορίες όταν κατήλθε στον χώρο του Σπηλαίου είδε πυκνό καπνό και τα απομεινάρια από τα καμμένα καλύμματα και κάποια μικρά εικονίδια. 
Πάντως κάποιοι γνώστες της εκκλησιαστικής ζωής των Αγίων Τόπων εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το γεγονός αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν αποκλείεται να συνδέεται με τα δικαιώματα στο Σπήλαιο της Γεννήσεως και τις κατά καιρούς εμφανείς ή αφανείς προσπάθειες ανατροπής των. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα οι Ελληνορθόδοξοι έχουν στην κυριότητά τους το σημείο της Γεννήσεως ενώ ο Φραγκισκανοί το σημείο της φάτνης – του σταύλου – των ζώων. Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει ενέργειες από άλλες χριστιανικές κοινότητες που έχουν κάνει ορατή τη διάθεσή τους να ανατρέψουν το υφιστάμενο καθεστός.
Παραταύτα οι μέχρι τώρα πληροφορίες και εκτιμήσεις συγκλίνουν πως το χθεσινοβραδυνο γεγονός μάλλον οφείλεται σε ατύχημα.
Προσωπικά πιστεύω πως δεν πρόκειται για ατύχημα αλλά μήνυμα από τον Κύριο πως κάτι κακό θα συμβεί...

ΦΩΤΟ










από την επίσκεψη του πάπα την προηγούμενη της πυρκαγιάς



ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά για το pentapostagma.gr
Πυρκαγιά ξέσπασε στο Σπήλαιο της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ χθες τη νύχτα (26 προς 27 Μάη) και μετά την επεισοδιακή επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου και της συνοδείας του σε αυτό. Στον ιερό τόπο μετέβησαν εσπευσμένα σήμερα το πρωί  Τρίτη 27/05/2014, ο ορθόδοξος αρχιεπίσκοπος Ιορδάνου, Θεοφύλακτος , ο Διοικητής της αστυνομίας της Ιερής πόλης Ταγματάρχης Mohammed Abu al – Thebs αλλά και αρμόδιος επιθεωρητής προς διευρεύνηση  των αιτιών που προξένησαν τη φωτιά. Οι έρευνες βρίσκονται ακόμα και αυτήν την ώρα σε εξέλιξη. Σύμφωνα με κάποιες ανεπίσημες  πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε από βραχυκύκλωμα ή καντήλι.

Σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη το προσκύνημα του Σπηλαίου, αλλά ακόμα και το ακριβές σημείο της Γεννήσεως του Κυρίου. Το σημείο της Γέννησης τυ Θείου Βρέφους υποδεικνύεται από το  μεγάλο αστέρι από μάρμαρο και ασήμι στο δάπεδο . Φωτίζεται μόνο από καντήλια.  Κάηκαν τα τοιχώματα, εικόνες και η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το Σπήλαιο της Γεννήσεως είναι αποκαρδιωτική. Μαύρισαν τα πάντα.
Αυτό το  περιστατικό έρχεται να επισφραγίσει το άσχημο κλίμα που επικράτησε στους κύκλους των ορθοδόξων  χριστιανών της πόλης οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την επίσκεψη και προσευχή του Πάπα Φραγκίσκου στο άγιο Σπήλαιο στις 25/05/14. Στο σπήλαιο της Γεννήσεως τον υποδέχθηκε ο επίσκοπος Θεοφύλακτος. Η αποδοκιμασία τω αράβων χριστιανών προκλήθηκε από την κατάθεση στεφανιού του ποντίφηκα στον τάφο του θεμελιωτή του Σιωνισμού, Theodore Herzl στο εθνικό κοιμητήριο του ομόνυμου όρους . Είναι η πρώτη φορά που ένας πάπας προέβη σε τέτοια  ενέργεια, για την οποία Παλαιστίνιοι ακτιβιστές τον είχαν προειδοποιήσει να μην πάει.