Μηνύματα φωτός

-Ευτυχισμένος αυτός που γνωρίζει,τι είναι αγάπη προς τον Ιησού Χριστό και περιφρονεί τον εαυτόν του χάριν αυτής της αγάπης.
-Αγάπησε ψυχή ολόθερμα τον Ιησού Χριστό.Αυτόν να θεωρείς φίλο σου,Αυτόν,που έστω και αν όλοι σε εγκαταλείψουν,δεν θα σε αφήσει ποτέ,ούτε θα επιτρέψει να καταστραφείς.
-Αν σε κάθε σου ανάγκη επικαλείσαι τον Ιησού Χριστό,θα Τον έχεις πάντοτε κοντά σου.Αν ο Χριστός είναι μαζί σου,κανείς εχθρός δεν μπορεί να σε βλάψει.
-Να είσαι ταπεινός και ειρηνικός και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου
-Να είσαι ευσεβής και πράος και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου.
-Κάνε τον Ιησού Χριστό βασιλιά της καρδιάς σου και θα είσαι πάντα ευτυχισμένος.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Αγγελικές αποκαλύψεις του γλυκύτερου λειτουργικού πνεύματος του Θεού...




 Αγγελικές αποκαλύψεις του γλυκύτερου λειτουργικού πνεύματος του Θεού, του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που έρχεται με θεϊκή εντολή, να φωνάξει για δεύτερη φορά το «Στώμεν καλώς», αυτή τη φορά όχι στους αγγέλους αλλά στα
σπλάχνα του Θεού, στους ανθρώπους

Τα προνόμια των ανθρώπων έναντι των Αγγέλων

«Λατρεμένες εικόνες του Θεού, όλοι εσείς οι άνθρωποι, πόσο στ’ αλήθεια ξεχωριστά δημιουργήματα είστε! Θαυμάζουμε όλες εμείς οι αγγελικές δυνάμεις, τα φοβερά προνόμια που έχετε:


Εσείς αξιωθήκατε να λάβετε το ίδιο το Πνεύμα του Θεού, μέσα από τη χάρη της θεϊκής Του πνοής. Μα πόσο προσεχτικά ζείτε ώστε να μην διώχνετε μόνοι σας τη χάρη Του Παναγίου Πνεύματος;

Εσείς αξιωθήκατε να απολαμβάνετε τον μητρικό έρωτα του Θεού, που κρύβει στα σπλάχνα Του για Τον Μονογενή Του Υιό, που τόσο εμείς οι άγγελοι λαχταρούσαμε να απολαμβάνουμε, μα σαν λειτουργικά πνεύματα που είμαστε για να υπηρετούμε την Μεγαλοσύνη Του, δεν μας χαρίζετε, παρά μόνο κατά χάριν, λόγω της απολυτότητας και της απειρότητας του θεϊκού Του έρωτα. Αυτόν τον έρωτα μόνο με σας τους ανθρώπους, τα πιο τέλεια δημιουργήματα Του, θέλησε να τον μοιράζετε ο Υιός Του, αφού εσείς με την απόλυτη εμπιστοσύνη, υπακοή και λατρεία, θα συμπληρώνατε το πεσόν αγγελικό τάγμα.
-Μα πόσοι στ’ αλήθεια δεχτήκατε το μήνυμα που σας έφερε ο Μονογενής Του Υιός Ιησούς, όταν ήρθε στη γη για να σας αποκαλύψει πόσο στοργικός και προνοητικός είναι ο Θεός Πατέρας και πόσο πολύ σας αγαπά και σας λατρεύει;
-Και πόσοι από σας θα το αποδεχτείτε τώρα, που επιτρέπει λίγο πριν τον δεύτερο διωγμό Του, να αποκαλυφθεί ξανά το μυστήριο του θεϊκού Του έρωτα, που είναι τόσο άπειρος ώστε να Τον παρακινήσει, να στείλει τον Μονογενή Του Υιό να θυσιαστεί, για να σας υποδεχτεί ξανά στην αγκαλιά Του;
Αυτόν τον έρωτα κάποιοι, λόγω της αφροσύνης τους, σκέπασαν με την έλλειψη της ανθρώπινης ευσπλαχνίας τους, κηρύττοντας ενάντια στις αποκαλύψεις του Ιησού, έναν Θεό απόμακρο και τιμωρό. Το φοβερότερο αμάρτημα που διέπραξε ο άνθρωπος!           
-Πως μπορεί να εναντιώνεται κανείς στη διδασκαλία και το Ευαγγέλιο του Υιού Του Θεού, για την άπειρη ευσπλαχνία και αγάπη του Πατέρα Του;
Για τις ψυχές όλων αυτών που κήρυξαν ενάντια στους λόγους του Ιησού, εμείς παρακαλάμε για θείο έλεος, αφού το κρίμα τους είναι φοβερό.

Εσείς αξιωθήκατε να επικοινωνείτε με τον ίδιο το Δημιουργό σας.          Εμείς απλά δεχόμαστε τις θεϊκές προσταγές Του και μεταφέρουμε το θέλημά Του και τα θεϊκά Του λόγια. Εσείς όμως συνομιλούσατε μαζί Του, όσο ζούσατε στο βασίλειό Του, αλλά και τώρα που βρίσκεστε στον τόπο της εξορίας, έχετε την άδεια και την ευλογία αν θέλετε να συνομιλείτε με Τον Θεό. Ο ίδιος ο Ιησούς σας αποκάλυψε πώς να προσεύχεστε, λέγοντας «Πάτερ ημών» και όχι «Θεέ ημών». Με πολύ αγάπη ήρθε να σας πει, πως είστε ευλογημένοι να μοιράζεστε με Κείνον τον Πατέρα Του και όχι απλά να είστε τα τέλεια δημιουργήματά Του, αλλά τα ίδια Του τα σπλάχνα. Και δεν σας έδειξε την λαχτάρα Του να είστε ένα με Κείνον ενώπιον Του Πατέρα Του, μόνο με τα λόγια, μα και με τις θυσιαστικές πράξεις αγάπης που έκανε για σας, με κορύφωση την υπέρτατη θυσία του Εαυτού Του, της ανθρώπινής Του φύσης, με τον πιο ταπεινωτικό και ανθρωπίνως βασανιστικότερο τρόπο.  

Εσείς αξιωθήκατε όχι μόνο να αντικρίζετε κατάματα τη δόξα του Μεγαλοδύναμου αλλά και να την απολαμβάνετε μαζί Του στο ουράνιο Του Βασίλειο. Κάποιοι μάλιστα έχουν την ευλογία να την απολαμβάνουν ακόμη και μέσα από το φθαρτό τους σώμα, όσο βρίσκονται στη γη, επειδή με την ζωή τους, το πνεύμα τους βρίσκετε ήδη στον ουρανό, ατενίζοντας την μεγαλοπρέπεια του Θεού, δωρεά άνωθεν δοσμένη, για να μεταφέρουν στους συνανθρώπους τους, αυτό που ήδη θαυματουργικά ζουν, ώστε να διεγείρουν την επιθυμία και όσων τους πιστέψουν. Μα πόσοι από σας κρατάτε αγνές τις πέντε σας αισθήσεις ώστε να αξιωθείτε μια μέρα να αντικρίσετε τη δόξα του Ουράνιου Πατέρα μας; Ο Θεός ξέρει τον πόλεμο που σας κάνει ο σατανάς και το μόνο που λαχταρά να δει, είναι την αγωνία σας και τον αγώνα σας για να κρατηθείτε όσο πιο αγνοί μπορείτε.

Εσείς αξιωθήκατε να γίνεστε ένα με τον Μονογενή Υιό Του, τον γλυκύ Ιησού, μέσα από τη δωρεά του μεγαλυτέρου Μυστηρίου, που είναι η τέλεση της Θείας Λειτουργίας, με μοναδικό σκοπό την ένωσή σας με Κείνον, τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχή, μέσα από Τα Άχραντα Μυστήρια. Μα πόσοι από σας πιστεύετε στην ένωση που προέρχεται μέσα από την Θεία Μετάληψη, για να πλησιάσετε τα Άχραντα Μυστήρια με φόβο Θεού και πίστη;      Και πόσοι από αυτούς που κοινωνούν, νιώθουν την ιερότητα και την πραγματική ευλογία που μπορούν να λάβουν, ώστε να ζουν σύμφωνα με τους νόμους της ευγένειας και της αγάπης για να κρατήσουν μυστικά τον Ιησού στην καρδιά τους και να μην Τον πληγώσουν προσβάλλοντας το τίμιο Σώμα και Αίμα Του; Δεν καταλαβαίνετε πόσο προσβάλετε την ευσπλαχνική δωρεά του Υψίστου, κάθε φορά που συμμετέχετε στη Θεία Λειτουργία, μα δεν προσέρχεστε στα Άχραντα Μυστήρια; Εμείς οι άγγελοι πονάμε με την θλίψη του Θεού και Τον ικετεύουμε αιώνες τώρα, να σας αποκαλύπτει κατά καιρούς θαυματουργικά, αυτά που επιτελούνται την ώρα της Θείας Λειτουργίας, που είναι τόσο φοβερά, ώστε να μην τολμούν να τα αντικρίσουν τα αγγελικά μας μάτια.

Εσείς αξιωθήκατε να λάβετε για την ψυχή σας, έναν φύλακα άγγελο, άγρυπνο φρουρό και σύμμαχο στον ανελέητο πόλεμο του Εωσφόρου. Μα πόσοι από σας ενεργοποιείτε την δύναμη του μοναδικού πιστού σας ουράνιου φίλου; Πόσοι από σας γνωρίζετε το φοβερό όπλο που σας δόθηκε σαν δώρο τη μέρα που δεχτήκατε τη θεϊκή Του σφραγίδα, το Άγιο Βάπτισμα; Πολλές ήταν πάλι κατά καιρούς οι αποκαλύψεις, για να μάθουν οι άνθρωποι την δύναμη του φύλακα αγγέλου που τους δόθηκε και αυτό θα γίνει πάλι μέσα από το στόμα απλών παιδικών ψυχών, που χρησιμοποιεί τώρα ο Θεός, για να επιτρέψει να μάθουν τα παιδιά Του, τη δύναμη ενός πολύτιμου δώρου που χάρισε σε κάθε ψυχή για να την προστατεύει. Ο Εωσφόρος, ύπουλα έχει αιχμαλωτίσει τις ψυχές σας, με την βοήθεια των σατανικών πνευμάτων του και γι’ αυτό πρέπει να μάθετε όλοι, πως ο καθένας από σας έχει στη διάθεση του έναν άγγελο να τον υπηρετεί και να τον προστατεύει.
Υπάρχουν πολλές αγγελικές δυνάμεις, τα Σεραφείμ, τα Χερουβείμ, οι Θρόνοι, οι Κυριότητες, οι Δυνάμεις, οι Εξουσίες, οι Αρχές, οι Αρχάγγελοι και οι Άγγελοι. Όλες οι αγγελικές δυνάμεις δημιουργήθηκαν κατεξοχήν για να δοξολογούν και να υπηρετούν τον Θεό. Εμείς όμως οι Αρχάγγελοι και οι άγγελοι του Θεού, αναλάβαμε περισσότερες αρμοδιότητες μετά την πτώση του Εωσφόρου και ολόκληρου του τάγματός του. Ο Θεός αποφάσισε να συμπληρωθεί το πεσόν τάγμα μέσα από ένα νέο δημιούργημά Του, τον άνθρωπο. Μόνο που θέλησε το δημιούργημα Του αυτό, να είναι ανώτερο των αγγελικών δυνάμεων και το έπλασε κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση Του. Γι’ αυτό και του χάρισε την ίδια Του τη Θεϊκή Πνοή και το αποκάλεσε σπλάχνο Του, παιδί δικό Του και του επέτρεψε να επικοινωνεί μαζί Του. Όταν όμως ο Εωσφόρος ζήλεψε το τελειότερο πλάσμα του Θεού, που όχι απλά πήρε τη θέση του, αλλά προικίστηκε και με προνόμια που ο ίδιος ζηλότυπα ήθελε να έχει, (όπως το να επικοινωνεί με τον ίδιο τον Θεό και να απολαμβάνει τον θεϊκό Του έρωτα), ύπουλα επηρέασε τον άνθρωπο, κατηγορώντας τον Θεό και κλονίζοντας την εμπιστοσύνη του στον Δημιουργό του. Και τότε ήρθε και ο αποχωρισμός του ανθρώπου από την αγκαλιά του Πατέρα του και εξορίστηκε από το Ουράνιο Βασίλειο. Μα η μητρική καρδιά του Θεού δεν άντεξε να αφήσει τα σπλάχνα Του απροστάτευτα και γι’ αυτό ανέθεσε σε μας τους Αρχαγγέλους και τους Αγγέλους Του, να μεταφέρουμε το θέλημα Του στα παιδιά Του, αφού όσο απομακρυνόταν ο άνθρωπος από τον Θεό, τόσο χανόταν και η επικοινωνία του μαζί Του, αλλά και να προστατεύουμε τη δημιουργία και τα πλάσματά Του από τον φθόνο του Εωσφόρου και των σατανικών πνευμάτων του, γνωρίζοντας πως η ζήλια και ο φθόνος του σατανά, δεν θα σταματούσε απλά στο να απομακρύνει τους ανθρώπους από την αγκαλιά Του, αλλά θα προσπαθούσε και να καταστρέψει ότι με πολύ σοφία δημιούργησε ο Θεός Πατέρας προς δόξα του Υιού Του: Την πλάση όλη και τα παιδιά Του, παίρνοντας τις  ψυχές τους στον Άδη, αιώνια να βασανίζονται και φέρνοντας την ερήμωση σε ολόκληρη τη κτίση.
Έστειλε λοιπόν αγγέλους, να προστατεύουν την δημιουργία Του και τα βήματα των ανθρώπων. Άγγελοι προστάτευαν και προστατεύουν κάθε σπίτι, κάθε εκκλησία, κάθε έθνος και κάθε ανθρώπινη ψυχή που έχει δεχτεί τη θεϊκή σφραγίδα του Θεού, μέσα από το μυστήριο της Βάπτισης, μυστήριο απαραίτητο για τον καθαρισμό της ψυχής από το προπατορικό αμάρτημα. Όλα αυτά συμβολικά, είναι ναοί του Θεού, αφού παντού κυριαρχεί το Πανάγιο Του Πνεύμα».

Ο άγγελος του σπιτιού

«Ο άγγελος του σπιτιού προστατεύει τον ιερό αυτό χώρο που στεγάζει τις εικόνες του Θεού, αλλά και όσους ζουν μέσα σ’ αυτό, ακόμη και αν δεν έχουν λάβει το Άγιο βάπτισμα, όπως είναι τα αβάπτιστα παιδιά των χριστιανών, αλλά και όσους ζουν σύμφωνα με τους νόμους του Θεού, αλλά δεν γνώρισαν ακόμη την ορθή πίστη. Δεν επιτρέπει στα πονηρά πνεύματα να μπουν μέσα και να πειράξουν την οικογενειακή θαλπωρή, αν οι ίδιοι οι κάτοικοι του χώρου δεν το επιτρέψουν με τη ζωή τους. Είναι διαταγμένος από τον Θεό, κάθε άγγελος που προστατεύει ένα σπίτι, αν δει στις ψυχές των ανθρώπων, απλότητα και ευγένεια, στοιχεία που δηλώνουν πως είναι παιδιά δικά Του, όχι απλά να προστατεύουν αυτόν τον οίκο από πονηρά πνεύματα, αλλά να απομακρύνουν και φθονερούς ανθρώπους σταλμένους από τον Εωσφόρο, που θα ήθελαν να μπουν και να κάνουν κακό.
Μα πόση εξουσία δίνετε εσείς οι άνθρωποι στον σατανά να σας πειράξει μέσα στο ίδιο σας το σπίτι, όταν του χτίζετε τον θρόνο του και από κει τον αφήνεται να μολύνει σιγά-σιγά τις αισθήσεις σας και να καταστρέφει την ψυχή σας, δίχως να βλέπετε τις πληγές που σας επιφέρει! Και το φοβερότερο είναι πως τον αφήνετε όλο και πιο πολύ να σας απομακρύνει από τον Ουράνιο Πατέρα σας και από την χάρη του Παναγίου Πνεύματος.
Οι άγγελοι των σπιτιών χαίρονταν όταν έβλεπαν παλαιότερα την οικογένεια ενωμένη να προσεύχεται στο εικονοστάσι και να δοξάζει τον Θεό. Οι ίδιοι μετέφεραν ο καθένας την ευωδία των προσευχών των ανθρώπων του οίκου που προστάτευαν και την ανέβαζαν στον θρόνο του Θεού, ζητώντας από τον Δημιουργό τους να στείλει περισσότερη θεία χάρη στο σπίτι αυτό. Και ο Θεός άκουγε τις ικεσίες τους και όλο και πιο πολύ ευλογούσε τον οίκο που Τον δόξαζε.
Μα σήμερα λίγοι είναι οι άγγελοι που φτάνουν στον θρόνο Του Θεού, αφού τα χέρια τους είναι άδεια από προσευχές και ευχαριστήριους ύμνους. Γι’ αυτό όταν βλέπουν κοντά στο σπίτι που προστατεύουν, άλλους αγγέλους να χαίρονται επειδή αυτοί φυλάνε θεοσεβούμενους ανθρώπους, ταπεινά εκλιπαρούν να προτρέψουν και να φωτίζουν τους ανθρώπους που ζουν εκεί να παραδειγματίσουν και τους δικούς τους, αφήνοντας να φανούν οι ευλογίες που τους στέλνει ο Θεός. Μα πόσο πάλι θλίβονται όταν ζηλόφθονα φέρονται οι δικοί τους προστατευόμενοι, βλέποντας την χαρά των συνανθρώπων τους, αντί να ωφεληθούν από τις ευλογίες που τους δίνει ο Θεός σαν ανταμοιβή για την θεοσεβούμενη ζωή τους.
Αγαπημένα παιδιά του Θεού, να ξέρετε προς παρηγοριά και δύναμη δική σας, πως έχει δοθεί εντολή σε κάθε άγγελο φύλακα σπιτιού, στα εφιαλτικά χρόνια που ήδη ξεκίνησαν, όσα σπίτια επαναφέρουν το θρόνο του Θεού, εγκαταστήσουν το εικονοστάσι και το προσευχητάρι τους με όλες τις ευλογημένες συνήθειες ευλάβειας προς τον Ουράνιο Πατέρα μας, να προστατέψουν τα σπίτια αυτά και να φροντίσουν θαυματουργικά ώστε να μην τους λείψουν τα απαραίτητα υλικά αγαθά. Επίσης τους έχει δοθεί η άδεια να διατηρούν την ειρήνη και τη γαλήνη του σπιτιού και να μην επιτρέψουν στο σατανά να σπείρει μέσα σ’ αυτό, την ταραχή και τον εφιάλτη που θα επικρατεί παντού».

Οι άγγελοι των Εκκλησιών

«Οι άγγελοι των εκκλησιών προστατεύουν όχι απλά τον οίκο του Θεού, μέσα στον οποίο τελούνται τα Άγια Μυστήρια, που σκοπό έχουν να αγιάζουν τον άνθρωπο και να τον ενώνουν με τον Θεό, αλλά και ολόκληρο τον εκκλησιαστικό θεσμό. Εμποδίζουν τα πονηρά πνεύματα να εισέλθουν στον ιερό χώρο της Εκκλησίας αν ο ανθρώπινος νους δεν το επιτρέψει. Προστατεύουν, κάθε λειτουργό του Υψίστου, κάθε κήρυκα του ιερού Ευαγγελίου Του, αλλά και κάθε Αρχιερέα. Όλοι αυτοί, είναι οι εκφραστές του λόγου αλλά και της αγάπης του Θεού στα παιδιά Του και γι’ αυτό ξέρει πως ο σατανάς ύπουλα προσπαθεί να τους πειράξει.
Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου στη γη, ο Θεός επέλεγε άνδρες με φρόνιμο πνεύμα, να κατευθύνουν τα παιδιά Του και τους έκανε Θεοφόρους Πατέρες, μικρές ταπεινές εικόνες δικές Του. Σ’ αυτούς τους άνδρες αποκαλυπτόταν περισσότερο γιατί είχαν πολύ έρωτα, εμπιστοσύνη και υπακοή  στον Πλάστη και Δημιουργό τους. Στην καρδιά αυτών των ηγετών, ο Θεός εμφύτευε περισσότερη αγάπη και ευσπλαχνία για να στηρίζουν με αυτά τους συνανθρώπους τους, να τους συμπονούν και να θέλουν να τους οδηγήσουν στην αγκαλιά του Θεού. Μα και οι ίδιοι έδειχναν πολύ φόβο και σεβασμό απέναντι στον Θεό. Πρόσεχαν ώστε ο τρόπος που ζούσαν να είναι σύμφωνος με τις θεϊκές Του εντολές και δεν έκαναν τίποτα αν δεν ρωτούσαν πρώτα τον Ουράνιο Πατέρα τους, αν είναι ευλογημένο από Κείνον. Το ίδιο το Πανάγιο Πνεύμα εξέλεγε και υποδείκνυε τα άτομα αυτά και κατοικούσε μέσα τους, ώστε όλοι να καταλαβαίνουν από την γαλήνια και φωτισμένη όψη τους, πως είναι οι εκλεκτοί του Θεού.
Μα αλλοίμονο! Όλος ο ουρανός και οι αγγελικές δυνάμεις λυπούνται βλέποντας τον Εωσφόρο να έχει εισχωρήσει τόσο βαθιά στην μία καθολική Αποστολική και Ορθόδοξη Εκκλησία και να έχει κατακτήσει τις καρδιές των εκλεκτών παιδιών Του. Λίγοι είναι πλέον οι αφοσιωμένοι ιερείς, κήρυκες και Αρχιερείς που ζουν με φόβο Θεού και έρωτα για Κείνον. Γι’ αυτό και ο σατανάς θα χρησιμοποιήσει τους ίδιους τους αντιπροσώπους του Θεού για να κερδίσει τις ψυχές των ανθρώπων που πιστά θα τους ακολουθούν. Γι’ αυτό και ο ρόλος των αγγέλων των εκκλησιών είναι πολύ σημαντικός και δύσκολος και θα πρέπει εσείς οι ελάχιστοι πιστοί, να εκλιπαρείτε τον Θεό να τους δίνει περισσότερη δύναμη και εξουσία ενάντια στον Αντίχριστο που έρχεται. Πάντα εσείς οι άνθρωποι ενεργοποιείτε την δύναμη μας, ανάλογα με την πίστη και την ευλάβεια σας.
Ο φύλακας άγγελος των εκκλησιών δεν μπορεί να επέμβει στις σατανικές σκευωρίες του Εωσφόρου που επιτελούνται μέσα από τους ανθρώπους που έχουν παραδώσει την ψυχή τους σε κείνον. Όμως στα δύσκολα χρόνια της Αποκάλυψης που ζείτε, θα στηρίζουν πολύ όσους ιερείς παραμείνουν πιστοί στην αγάπη του Θεού και θα τους δυναμώνουν για να μην φοβούνται τις απειλές και τα ύπουλα χτυπήματα του Εωσφόρου. Δεν θα επιτρέψουν να πειραχθούν όσοι έχουν τον Ιησού στην καρδιά τους, ώστε με θάρρος να κηρύττουν παντού το αληθινό Ευαγγέλιο του Θεού, που μιλάει για την άπειρη αγάπη και ευσπλαχνία Του στον άνθρωπο».

Οι άγγελοι των εθνών

«Οι άγγελοι των εθνών αιώνες τώρα προστατεύουν κάθε χώρα, κάθε κράτος, κάθε έθνος, που ζει σύμφωνα με τον νόμο του Θεού. Από την Παλαιά Διαθήκη του Θεού, φαίνεται πως άγγελοι υπηρετούσαν και προστάτευαν όχι όλα τα έθνη, αλλά τον λαό του Θεού. Όσοι λαοί ήταν παραδομένοι στον Εωσφόρο, δεν είχαν την ευλογία του Θεού και γι’ αυτό μπορούσε ένα μικρό έθνος όπως ήταν οι Ισραηλίτες να τους καταχτούν. Έτσι και τώρα, οι φύλακες των εθνών προστατεύουν κάθε έθνος στο οποίο ζουν θεόφρονες Χριστιανοί. Χάρη στις προσευχές αυτών των πιστών ανθρώπων, οι άγγελοι μπορούν να φυλάττουν ολόκληρο το έθνος, όσο αυτό βέβαια τους είναι επιτρεπτό και να συγκρατούν την δικαιολογημένη οργή του Θεού Πατέρα κάθε φορά που βλέπει ασύστολα να πληγώνουν τον μονογενή Του Υιό, να ασεβούν ενάντια στο αγιασμένο πρόσωπο της λατρεμένης Του κόρης Μαριάμ, καθώς επίσης και σε όσα πιστά παιδιά Τον αγαπούν και Τον ακολουθούν.
Επίσης αποτρέπουν τον σατανά να πειράξει την φύση και την δημιουργία του Θεού, από σατανικές επιδράσεις. Δεν τους επιτρέπετε όμως να αποτρέπουν τις βλαβερές ενέργειες των ανθρώπων ενάντια στη φύση, αφού οφείλουν να σέβονται το αυτεξούσιο της ανθρώπινης ύπαρξης. Όλοι εσείς οι θεοσεβούμενοι Χριστιανοί, πρέπει να ενεργοποιείτε τη δύναμη των αγγέλων των εθνών, κάνοντας συχνά παρακλήσεις στο Θεό και την Υπεραγία Μητέρα μας, όχι μόνο προσωπικά, αλλά σαν ενωμένο έθνος.




Ο φύλακας άγγελος του ανθρώπου

«Ο ρόλος όμως του φύλακα αγγέλου κάθε ανθρώπινης ψυχής είναι και ο πιο σημαντικός. Στο μυστήριο του βαπτίσματος, δωρίζεται στον κάθε νεοφώτιστο και αναβαπτισμένο άνθρωπο, ένας προσωπικός άγγελος, φύλακας της ψυχής αλλά και του σώματος, ώστε να γίνεται γι’ αυτόν όχι μόνο ο προστάτης του, αλλά και ο οδηγός του για μια αγγελική ζωή. Μια ζωή που θα επιφέρει τους καρπούς της απόλυτης αγγελικής αφοσίωσης, υπακοής και λατρείας προς τον Θεό και δημιουργό μας. Μόνο οι άνθρωποι που θα αποκτήσουν αυτές τις αγγελικές ιδιότητες θα μπορέσουν να συμπληρώσουν το δέκατο τάγμα. Οι υπόλοιποι δυστυχώς δεν θα απολαύσουν το βασίλειο του Θεού.
Κύριο έργο του φύλακα αγγέλου, είναι η είσοδος της ψυχής που προστατεύουν στην καρδιά του Θεού, από όπου και προήλθε. Μυστικά διδάσκει τον άνθρωπο μέσα από τη συνείδησή του, πώς να δοξάζει με την ζωή του ακατάπαυστα τον Θεό και πώς να Τον λατρεύει. Μυστικά κατευθύνει επίσης και τα βήματά του σε καθετί καλό και τον απομακρύνει όσο του είναι επιτρεπτό, από το κακό και την αμαρτία.
Δεν στέκεται όμως απλά σαν προστάτης της ψυχής και του σώματος του ανθρώπου, αλλά γίνεται ένα εν Πνεύματι Αγίω με την ψυχή αυτή, γι’ αυτό πονάει και αγωνιά για την ψυχή που του δόθηκε.
Ο ίδιος ο Θεός έχει βάλει στην αγγελική του οντότητα λατρεία και έρωτα για την ψυχή που προστατεύει. Λατρεία όμως όχι για τον άνθρωπο, αλλά για την εικόνα του Θεού. Στο πρόσωπο του ανθρώπου που προστατεύει, ο άγγελος βλέπει τον ίδιο τον Υιό Του Θεού, τον αγαπημένο του Κύριο Ιησού, αφού η ψυχή είναι βαπτισμένη στο άγιο Του Όνομα και σαν νυμφία Του ψυχή Του ανήκει.        Γι’ αυτό και δεν τον εγκαταλείπει ποτέ, πάντα τον πονάει και τον προστατεύει. Όμως όσο και αν λατρεύει την ψυχή με την οποία είναι ενωμένος εν Αγίω Πνεύματι, δεν επιθυμεί η ψυχή να λατρεύει εκείνον, αλλά τον ίδιο τους τον Δημιουργό.
Γι’ αυτό και ενώνει τα μάτια του με τα ανθρώπινα μάτια παρακινώντας τον άνθρωπο να ατενίζει μόνο τον Ουρανό και τον Θεό του. Ενώνει το αγγελικό του στόμα, με το στόμα του ανθρώπου, για να υμνολογούν και να ευχαριστούν τον Θεό. Ενώνει την όσφρησή του, με την όσφρηση του ανθρώπου, για να γεύονται μαζί την ευωδία του Παναγίου Πνεύματος και να χαίρονται από τη γη την ουράνια τέρψη και ευωδία του παραδείσου. Ενώνει τα αγγελικά του αυτιά, με τα αυτιά του ανθρώπου, για να ακούν μόνο το θέλημα του Ουράνιου Βασιλιά τους, ώστε μόνο αυτό να υπακούν και να υπηρετούν. Και τέλος ενώνει τα αγγελικά του χέρια, με τα ανθρώπινα, για να αγκαλιάζουν με αγάπη τις εικόνες του Θεού που θα βρεθούν κοντά τους και ενώνει και τα βήματά του με τα βήματα της ψυχής του για να βαδίζουν μόνο στην οδό του Θεού που έχει σαν τέρμα την θεϊκή καρδιά Του.
Όλα αυτά, τα ζει μυστικά κάθε βρέφος, λόγω της αγνότητας και της καθαρότητάς του, γι’ αυτό και εμείς οι άγγελοι είμαστε ορατοί στα μάτια των μωρών. Καθώς όμως αυτά μεγαλώνουν, είναι στο χέρι των επίγειων γονιών τους, που δεν είναι άλλοι από απλές παραμάνες του Θεού, να κρατηθούν αγνά και ταπεινά για να μην χάσουν ποτέ την θέα των αγγέλων. Έτσι αγγελικά μεγάλωσαν πολλά διαλεκτά παιδιά του Θεού, όπως ήταν η βασίλισσα Ουρανού και γης, η κόρη του Θεού Μαριάμ, ο ίδιος Του ο μονογενής Ιησούς και πολλοί προφήτες και άγιοι του Θεού που όχι μόνο εμάς έβλεπαν, αλλά τους υπηρετούσαμε και φροντίζαμε να έχουν τα απαραίτητα για την ανθρώπινη διαβίωσή τους.
Όσο λοιπόν η ψυχή είναι αγνή και καθαρή, διατηρεί και την ένωσή της με τον άγγελο προστάτη της. Όταν όμως κάνει την οποιαδήποτε θεληματική αμαρτία, τότε αυτή η ένωση χάνεται, αφού ο άγγελος από τότε που ζήτησε από τον Θεό να τον απαλλάξει από την ελεύθερη βούλησή του, δεν μπορεί να κάνει κάτι που είναι αντίθετο στους νόμους και το θέλημα του Θεού. Ποτέ όμως δεν εγκαταλείπει την ψυχή που προστατεύει, αλλά στέκεται πάντα δίπλα της θλιμμένος για την ανθρώπινη αδυναμία της ψυχής που στέκεται εμπόδιο ανάμεσά τους αλλά και ανάμεσα στη σχέση της με τον Θεό.
Αν μπορούσαν τα ανθρώπινα μάτια σας να δουν με πόση λατρεία και αφοσίωση στέκεται δίπλα στην προστατευόμενη του ψυχή, ο φύλακας άγγελος, τότε θα δοξάζατε πραγματικά τον Θεό μας για το πολυτιμότερο δώρο που σας χάρισε. Όταν εσείς κοιμάστε ο φύλακας σας, ταπεινά σας κρατάει στην αγκαλιά του και σας σκεπάζει με τις αγγελικές του φτερούγες. Σας φιλάει στοργικά στο κεφάλι, ικετεύοντας τον Θεό να καθαρίζει τους λογισμούς σας. Σας χαϊδεύει στοργικά διώχνοντας κάθε μολυσμό του σώματος που προήλθε από απρόσεχτη συμπεριφορά, δίχως να γνωρίζετε ότι πράξατε κάτι κακό. Όμως αυτό δεν μπορεί να το κάνει σε κάθε θεληματική αμαρτία, είτε σε λάθος που κάνατε γνωρίζοντας πως δεν είναι αρεστό στο Θεό.
Αφού περιποιηθεί το σώμα και την ψυχή σας όσο του είναι επιτρεπτό, σας σταυρώνει στο όνομα του Τριαδικού Θεού και ανεβαίνει μπροστά στο θρόνο Του για να Τον πληροφορήσει για όσα έπραξε η ψυχή που προστατεύει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με χαρά παρουσιάζει όλες τις θυσιαστικές πράξεις λατρείας και αγάπης που διέπραξε ο άνθρωπος για τον Θεό Πατέρα του, αλλά και για τους συνανθρώπους του, καθώς επίσης και τις ευχαριστίες και τα τρυφερά λόγια αγάπης προς τον Θεό. Με λύπη του όμως πρέπει να ομολογήσει και όσες άσεμνες πράξεις διέπραξε, είτε από αδυναμία του σώματος, είτε από αδιαφορία και απροσεξία.      Για όλα αυτά όμως ζητάει έλεος από τον Θεό, ικετεύοντας να συγχωρήσει τα αμαρτήματα αυτά της ψυχής που διεπράχθησαν από αδυναμία. Για όσα αμαρτήματα όμως έχουν σχέση με φθόνο, ζήλια και κακία, ο άγγελος στέκεται αναπολόγητος μπροστά στον θρόνο του Θεού, κλαίγοντας για την σκληρότητα της ψυχής, επειδή ξέρει πόσο αυτά τα αμαρτήματα είναι ασυγχώρητα από τον Θεό, αν η ίδια η ψυχή δεν ταπεινωθεί για να ζητήσει ειλικρινή συγγνώμη.
Πάντα η αγωνία του φύλακα αγγέλου για την ψυχή είναι μεγάλη, μα όσο και αν πονάει για την ψυχή που προστατεύει, όταν αυτή βασανίζεται από πονηρούς λογισμούς και ανθρώπινες αδυναμίες, δεν του επιτρέπεται να επέμβει, αν ο ίδιος ο άνθρωπος δεν τον επικαλεστεί. Θα είναι πολύ ευλογημένη, κάθε ψυχή που θα πιστέψει στην ύπαρξη του αγγέλου της και δεν θα θέλει να κάνει τίποτα αν πρώτα δεν ρωτήσει τον προστάτη της, αν αυτό που επιθυμεί είναι αρεστό στο Θεό.
Ακόμη και αν μια  ψυχή απέχει από τη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας και πράττει από αδυναμία πράξεις ενάντια στους νόμους του Θεού, πιστέψει με απλότητα πως δίπλα της στέκεται ένας άγγελος φωτεινός και αγνός και τον παρακαλεί καθημερινά να οδηγεί τα βήματά του στο καλό, τότε πολύ σύντομα θα δει να συμβαίνουν θαυμαστά πράγματα στη ζωή του, αφού ενεργοποιώντας την δύναμη του πιο πιστού του φίλου, εκείνος θα τον οδηγεί όλο και πιο κοντά στο Θεό και θα τον βοηθάει να γνωρίζει τον Δημιουργό του. Και τότε, όσο ο άνθρωπος θα γίνεται δέκτης του θεϊκού έρωτα και της άπειρης ευσπλαχνίας του Θεού, τόσο πιο πολύ θα σαγηνεύεται η καρδιά του και θα ενώνεται με τον Πατέρα Του. Και δεν θα μπορεί με την βοήθεια του προστάτη του να πράξει κάτι που δεν θα έπραττε ένα πιστό παιδί του Θεού. Η ευγένεια που θα τον κατακλύζει δεν θα του επιτρέπει να κρίνει τους συνανθρώπους του, να τους πληγώνει με την άσεμνη συμπεριφορά του και η αγάπη δεν θα αφήνει περιθώρια στη ζήλια. Αρκεί η ψυχή να πιστέψει πως ο φύλακας άγγελος είναι δίπλα του και του ζητήσει να τον κατευθύνει. Και αυτό θα συμβαίνει έντονα στα δύσκολα χρόνια της Αποκάλυψης.
Κάθε ψυχή που θα αγαπά και θα σέβεται τον φύλακα άγγελό της και πιστά θα τον εκλιπαρεί να οδηγεί τα βήματά του και να φωτίζει το νου του, ο άγγελος θα καθαρίζει τα μάτια του για να μπορεί να διακρίνει το καλό από το κακό, το θεϊκό από το σατανικό, που θα κυριαρχεί στον κόσμο και θα προσπαθεί να παραπλανήσει τους ανθρώπους. Ο άγγελος, θα του αποκαλύπτει τις παγίδες του Εωσφόρου και θα τον βοηθά να επιβιώνει στα χρόνια της σατανικής σκλαβιάς. Ο ίδιος ο Θεός θα επικοινωνεί μυστικά με το σπλάχνο Του, μέσω του αγγέλου Του και θα το δυναμώνει για να κρατηθεί στον αγώνα του κατά του Εωσφόρου που διεκδικεί την ψυχή του. Και τότε ο φύλακας άγγελος θα σκεπάζει τον άνθρωπο για να μην μπορούν τα πονηρά πνεύματα να ακούσουν τα προστατευτικά και προειδοποιητικά λόγια του Θεού στο παιδί Του. Τα πνεύματα του σκότους απλά θα καταλαβαίνουν πως κάτι το θαυμαστό ενεργείτε πάνω σ’ αυτή την ψυχή και γι’ αυτό θα προσπαθούν να την πειράξουν. Γι’ αυτό, μόνο η προστασία και η βοήθεια του φύλακα αγγέλου σας, δεν θα είναι αρκετή για να κρατηθείτε πιστοί στα χρόνια του Αντίχριστου, γιατί η δύναμη και η επιρροή του κακού στις ψυχές των ανθρώπων θα είναι πολύ δυνατή. Με την βοήθεια του αγγέλου σας θα μπορείτε να διακρίνεται το κακό, μα χωρίς την Θεία Κοινωνία και το όνομα του Ιησού στα χείλη και στην καρδιά σας, δεν θα έχετε την δύναμη να εναντιωθείτε και να προστατευθείτε από τα σατανικά πνεύματα που θα σας πολιορκούν.
            Προσπαθήστε να ζείτε όσο πιο απλά και προσεχτικά μπορείτε. Ακόμη και ένα φαινομενικά απλό αντικείμενο που απεικονίζει κάτι το σατανικό, όσο καμουφλαρισμένα αθώο και αν παριστάνεται, έχει φοβερή δύναμη και εξουσία πάνω στην ψυχή σας, αν το φέρεται επάνω σας. Η ύπουλη δύναμη που εκπέμπεται από αυτό, απομακρύνει τη χάρη του Παναγίου Πνεύματος καθώς και τον πιστά αφοσιωμένο στο Θεό άγγελό σας, που δεν μπορεί να πλησιάσει κάτι το Εωσφορικό. Ακόμη και η θέα κάποιων σατανικών μηνυμάτων ή σκηνών τρόμου, δίνει εξουσία στον σατανά να περάσει υποσυνείδητα στα βάθη της ψυχής σας και να της σπείρει ταραχή και φόβο, στοιχεία που δηλώνουν την ύπαρξη του Εωσφόρου στην ζωή σας.
-Εάν πιστεύετε στη δύναμη του τιμίου σταυρού και τον φέρεται με σεβασμό επάνω σας σαν ευλογία και προστασία, γιατί δεν πιστεύετε και στο κακό που σας περιβάλει, χρησιμοποιώντας αντικείμενα που απεικονίζουν το κακό;
-Εάν πιστεύετε στη δύναμη και την ευλογία που μπορεί να προέρχεται από τις εικόνες των αγαπημένων σας αγίων, των αγγέλων και της Θεοτόκου, γιατί δεν πιστεύετε και στην εξουσία του σατανά στην ψυχή σας όταν αφήνεται στο σπίτι σας εικόνες σύγχρονων ειδώλων;
-Εάν πιστεύετε στο σύμβολο του τιμίου σταυρού και σταυρώνεται το σώμα σας σαν ευλογία, γιατί δεν πιστεύετε και στη δύναμη του σατανά επάνω σας, όταν μικρά παιδιά χειρονομώντας παριστάνουν σατανικά σχήματα;
Ο σατανάς περιμένει με λαχτάρα να του δώσετε την παραμικρή αφορμή για να σας πειράξει και όταν το κάνετε, τότε επωφελείται από την ευκαιρία και κυριαρχεί ύπουλα στην ψυχή σας, προσπαθώντας να σας παρακινήσει σε μεγαλύτερα σφάλματα. Ο κόσμος των σατανικών πνευμάτων υπάρχει και έχει μεγάλη δύναμη και εξουσία. Προστατέψτε τις ψυχές σας!
Να ξέρετε πως οι άγγελοι προκειμένου να βοηθήσουν τις ψυχές σας λειτουργούν και ομαδικά, όπως κάνετε εσείς οι άνθρωποι όταν θέλετε να βοηθήσετε κάποιους. Έτσι, όταν ένας άνθρωπος έχει συκοφαντηθεί άδικα, είτε νιώθει πως έχει ενοχλήσει κάποιον συνάνθρωπό του, μπορεί να παρακαλέσει τον άγγελο προστάτη του να ζητήσει από τον φύλακα της άλλης ψυχής να μεσολαβήσει ώστε να επέλθει το δίκαιο, ή η συμφιλίωση μεταξύ τους. Τότε ο άγγελος της προσευχόμενης ψυχής, μεταφέρει τα ικετευτικά λόγια στον συνάγγελό του και κείνος με χαρά ανοίγει τα μάτια της ψυχής που προστατεύει για να δει το σωστό, είτε επαναφέρει στη μνήμη του ανθρώπου που προστατεύει όλες τις αρετές της άλλης ψυχής καθώς επίσης και τις ευεργεσίες που μπορεί να έλαβε από κείνον, προκειμένου να υπερνικήσει μέσα του ο καλός λογισμός για τον άλλο και να επέλθει η συμφιλίωσή τους.
 Το ίδιο μπορεί να γίνει όταν μια ψυχή προσεύχεται στον Θεό, την Παναγία, ή στους Αγίους μας για ένα αγαπημένο του πρόσωπο, ή κάποιον που υποφέρει. Τότε έχει δοθεί εντολή από τον Θεό, να ακούει την προσευχή αυτή ο φύλακας άγγελος της ψυχής για τον οποίο προσεύχονται και να ενεργοποιείται η δύναμή του για να προστατέψει την ψυχή όσο μπορεί. Είναι τόσο μεγάλο το έλεος και η ευσπλαχνία του Θεού, που επιτρέπει σε μια ευγενική και ευσπλαχνική ψυχή να ενεργοποιεί την δύναμη του αγγέλου άλλης ψυχής προκειμένου να βοηθηθεί και να σώνονται έτσι τα παιδιά Του. Και σεις οι γονείς να ικετεύετε τους φύλακες αγγέλους των παιδιών σας, να τα σκεπάζουν και να οδηγούν τα βήματά τους σε θεάρεστες πράξεις, σύμφωνες με τους νόμους του Θεού. Οι ικεσίες σας γίνονται με χαρά εισακουστές από τους αγγέλους τους, που περιμένουν με αγωνία να ενεργοποιήσει κάποιος την προστασία τους.
Κάθε φορά που ένας καλός λογισμός περνάει από το μυαλό σας και επιθυμείτε να πράξετε κάτι που είναι αρεστό στο Θεό και σκοπεύετε να το κάνετε με ταπεινό φρόνημα, έχει δοθεί από τον Θεό εντολή και εξουσία στον άγγελό σας, να σας βοηθάει για να το πετύχετε. Ακόμη και το φοβερότερο ελάττωμα που είναι η ζήλια μπορεί να διορθωθεί, αν με ταπεινό φρόνημα ικετέψετε τον Θεό να σας απαλλάξει απ’ αυτό. Ο εγωισμός ποτέ δεν βοηθάει. Αν νομίζετε ότι είστε αδικημένοι και οι άλλοι οφείλουν να αλλάξουν απέναντί σας, τότε όσο και αν προσεύχεστε για να απαλλαγείτε από το φοβερό αυτό πάθος, η προσευχή σας δεν θα εισακουστεί. Αν όμως βάλετε την ταπείνωση μπροστά και σκεφτείτε πως δεν είστε τίποτα για κανένα, συνειδητοποιήσετε όμως πως για τον Θεό είστε το πολυτιμότερο διαμάντι, τότε δεν θα σας νοιάζει τίποτα άλλο εκτός από το να μπείτε στην καρδιά του Θεού. Και τότε ο φύλακας άγγελος σας, θα μεταφέρει αυτές τις ταπεινές σκέψεις στον Θεό και Κείνος θα στείλει πλούσια τη χάρη Του για να δυναμώσει το νου σας, μέσα στον οποίο γίνεται ο πόλεμος από τον ζηλόφθονο Εωσφόρο και με την βοήθεια του αγγέλου σας, θα επαναφέρονται στη μνήμη σας οι καλοί λογισμοί για όσους ζηλότυπα αποστρέφεστε, ώστε να θεραπευθεί η ψυχή σας.
Να θυμάστε πάντα πως η ταπείνωση είναι η πιο πολύτιμη αρετή και σύμμαχός σας, γιατί αυτή κάνει τον άγγελό σας να σας αγκαλιάζει πιο σφιχτά και να γίνεστε ένα για να πολεμάτε τον σατανά με περισσότερη δύναμη. Τότε και η χάρις του Παναγίου Πνεύματος είναι πλούσια επάνω σας.
Αντίθετα ο εγωισμός διώχνει τον άγγελό σας και δίνει εξουσία στον σατανά να προσβάλει τις πέντε σας αισθήσεις, ώστε μέσα από αυτές να κυριαρχεί στο σώμα σας  με απώτερο σκοπό να κατακτήσει πιο εύκολα το νου για να καταλήξει στην καρδιά σας. Αφού αυτή διεκδικεί ο Θεός και δεν θέλει ο Εωσφόρος να Του την χαρίσει.
Αν μπορούσαν τα σαρκικά σας μάτια να δουν τι γίνεται κάθε φορά που δίνετε δικαίωμα στον σατανά να σας εξουσιάζει, θα τρομάζατε! Κάθε φορά που πονηροί λογισμοί κατακλύζουν το νου σας και σεις δεν κλείνετε αμέσως την πόρτα στον δαίμονα που προσπαθεί να σας πειράξει, με την θύμηση του γλυκού Ιησού που θυσιάστηκε για σας, τότε το δαιμονικό πνεύμα που σας έσπειρε τον πονηρό λογισμό, αγκαλιάζει το νου σας τόσο σφιχτά που η ταραχή και το κακό που κουβαλάει περνάει αυτόματα στην καρδιά σας, επηρεάζοντας όχι μόνο το σώμα σας, αλλά και την ψυχή σας. Τότε ο φύλακας άγγελος σας στέκεται πιο μακριά θρηνώντας και ικετεύοντας τον Θεό για την ψυχή σας. Και αναλόγως την δύναμη και εξουσία που του έχετε δώσει στη ζωή σας, με το να τον θυμάστε καθημερινά και να τον επικαλείστε, επαναφέρει τη θύμηση του Θεού που διώχνει καθετί κακό ξαναφέρνοντας έτσι τη γαλήνη. Αν όμως ο φύλακας άγγελος σας είναι ξεχασμένος από σας, τότε δεν μπορεί να βοηθήσει και ο ανθρώπινος νους μένει εγκλωβισμένος και συνεχώς τυραννιέται.
Βάλτε λοιπόν συνειδητά τους αγγέλους στη ζωή σας. Ενεργοποιήστε την δύναμή μας, ενάντια στις σατανικές δυνάμεις που σας κατακλύζουν. Τοποθετήστε την εικόνα των αγγέλων στο εικονοστάσι σας για να θυμάστε την ύπαρξή μας και ζητήστε από τον προσωπικό σας φύλακα άγγελο να κατευθύνει καθημερινά τα βήματά σας. Είναι ο πιο αφοσιωμένος και ο πιο πιστός σας φίλος, που πραγματικά νοιάζεται για σας, αφού ο Θεός έχει βάλει λατρεία για την ψυχή που προστατεύει στην αγγελική του οντότητα. Ζητήστε την βοήθειά του για καθετί που σας απασχολεί και κείνος θα μεταφέρει την αγωνία σας στον Θεό ζητώντας Του να σας κατευθύνει. Και τότε η πίστη σας θα ενεργοποιεί την ευλογία και μυστικά θα σας αποκαλύπτεται το θεϊκό Του θέλημα».

Αρχαγγελικές συμβουλές στα πλάσματα του Θεού για τα έσχατα

«Για θέματα όμως που αφορούν την ψυχή σας μην εμπιστευθείτε τον λογισμό σας, αλλά συζητήστε τον με τον πνευματικό σας πατέρα και οδηγό. Ο σατανάς ύπουλα θα προσπαθεί να σας πειράξει, κάνοντάς σας να πιστέψετε σε πλανημένες συμβουλές που τάχα θα προέρχονται από τον φύλακά σας. Ο πνευματικός εύκολα θα μπορεί να διακρίνει τις σατανικές του πλεκτάνες. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο κάθε ψυχή να αποκτήσει έναν πνευματικό θεοφόρο πατέρα και σ’ αυτόν να εμπιστευθεί την ψυχή του, κατά Θεόν.
Δεχτείτε τη δωρεά του Θεού στο σπίτι σας και ζητάτε από τον φύλακα του σπιτιού σας να μην επιτρέπει τίποτα κακό να εισχωρεί στον τόπο που με πολύ ευλογία σας χάρισε ο Θεός. Σεβαστείτε τα δώρα Του και μην μολύνετε μόνοι σας όσα με πολύ στοργή και αγάπη σας έχει δώσει. Μέσα από το εικονοστάσι σας θα δείτε πλούσια τη δωρεά του Παναγίου Πνεύματος να σας επισκέπτεται και να σας αγιάζει. Αρκεί να γίνει αυτός ο τόπος το οικογενειακό σας καταφύγιο.
Στηρίξτε την Ορθόδοξη πίστη, δείχνοντας σεβασμό στον εκκλησιαστικό θεσμό και προσευχηθείτε στον Θεό να δυναμώσει την εξουσία των  αγγέλων των Εκκλησιών, για να παρουσιάζουν στα μάτια των αληθινών πιστών τους εκκλησιαστικούς οπαδούς του Εωσφόρου ώστε να προστατεύονται από αυτούς για να μην τους παρασύρουν.
Και στηρίξτε με τις προσευχές σας το έθνος και την χώρα σας,  γιατί είναι η μόνη που πιστά ακολουθεί ακόμη τον Θεό και λατρεύει τον μονογενή Υιό Του Ιησού και τη λατρεμένη Του κόρη Μαριάμ. Λίγοι θυμούνται τον Θεό Πατέρα και γνωρίζουν πόσο θεϊκά ερωτικά σας αγκαλιάζει ο Ουράνιος Πατέρας μας, μα θα επιτρέψει πολλοί να δεχτούν το μήνυμα της αληθινής αγάπης Του, αλλά και άπειρής Του Ευσπλαχνίας. Ο Εωσφόρος πάντα φθονούσε αυτό το μικρό έθνος που έδειχνε περισσότερο σεβασμό και πίστη στον Θεό, γι’ αυτό ενώ πολύ εύκολα κατάφερε να διαφθείρει τα υπόλοιπα έθνη, ξέρει πως από τις δικές σας τις καρδιές δύσκολα θα βγάλει τη θύμηση του Θεού. Για να το πετύχει ήδη στέλνει λεγεώνες από πονηρά πνεύματα που με φθόνο πολύ θα θελήσουν να πειράξουν τους ανθρώπους. Οι προσευχές και οι συχνές λειτουργίες που κάνουν ευλαβικές ψυχές είναι αυτά που καθυστέρησαν μέχρι τώρα τον ερχομό τους. Μα έχει δοθεί πολύ δύναμη στο κακό και θα δοκιμαστούν όλοι οι άνθρωποι. Αλλοίμονο σε όσες ψυχές βρεθούν απροετοίμαστες, αφύλακτες και αδύναμες!».

Επίλογος

«Δυναμώστε τις ψυχές σας με τα Άχραντα Μυστήρια και τη θύμηση του Θεού στο νου και την καρδιά σας και αφεθείτε σαν μικρά παιδιά στην προστασία των πνευματικών πατέρων σας που αγωνίζονται για όλους εσάς στη γη, της Βασίλισσας Μαριάμ και των πιστών σας φίλων, που ποτέ δεν σας εγκαταλείπουν, με μοναδικό σκοπό και σεις να γίνετε μια μέρα άγγελοι φωτός που θα δοξάζουν και θα λατρεύουν τον Θεό. Μην στέκεστε μακριά από την Θεία Κοινωνία. Αυτή θα είναι η δύναμή σας. Κάθε φορά που μια ψυχή δέχεται τον Ιησού μέσα στην καρδιά της, οι άγγελοί σας εξίστανται βλέποντας σας να ενώνεστε όχι μόνο με τον γλυκύ Ιησού, αλλά και με τον Θεό Πατέρα μας και το Πανάγιο Πνεύμα, αφού είναι ένας τριαδικός Θεός. Και τότε ο φύλακας άγγελός σας δεν τολμά να σας κοιτάξει στα μάτια, αφού βλέπει μέσα στην καρδιά σας τον ίδιο τον Δημιουργό Του.
Όλοι εμείς οι άγγελοι ικετεύουμε για σας και θα στεκόμαστε πάντα άγρυπνοι φρουροί για τις ψυχές σας. Το μόνο που σας ζητάμε είναι να δείχνετε όπως και εμείς, απόλυτη εμπιστοσύνη, αφοσίωση, υπακοή και λατρεία στον Τριαδικό Θεό μας».

Με πολύ πόνο και αγωνία
Ο Αρχιστράτηγος του Θεού Μιχαήλ.

Ημέρα μνήμης 8 Νοεμβρίου

Απολυτίκιο. Ήχος δ’. Ο υψωθείς εν τω Σταυρώ.

Των ουρανίων στρατιών Αρχιστράτηγοι,
δυσωπούμεν υμάς ημείς οι ανάξιοι,
ίνα ταις υμών δεήσεσι τειχίσητε ημάς,
σκέπη των πτερύγων, της αΰλου υμών δόξης,
φρουρούντες ημάς προσπίπτοντας, εκτενώς και βοώντας,
εκ των κινδύνων λυτρώσασθε ημάς,
ως Ταξίαρχαι, των άνω Δυνάμεων.