Μηνύματα φωτός

-Ευτυχισμένος αυτός που γνωρίζει,τι είναι αγάπη προς τον Ιησού Χριστό και περιφρονεί τον εαυτόν του χάριν αυτής της αγάπης.
-Αγάπησε ψυχή ολόθερμα τον Ιησού Χριστό.Αυτόν να θεωρείς φίλο σου,Αυτόν,που έστω και αν όλοι σε εγκαταλείψουν,δεν θα σε αφήσει ποτέ,ούτε θα επιτρέψει να καταστραφείς.
-Αν σε κάθε σου ανάγκη επικαλείσαι τον Ιησού Χριστό,θα Τον έχεις πάντοτε κοντά σου.Αν ο Χριστός είναι μαζί σου,κανείς εχθρός δεν μπορεί να σε βλάψει.
-Να είσαι ταπεινός και ειρηνικός και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου
-Να είσαι ευσεβής και πράος και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου.
-Κάνε τον Ιησού Χριστό βασιλιά της καρδιάς σου και θα είσαι πάντα ευτυχισμένος.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΤΑΠΕΙΝΩΘΕΙΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


++++++

Μια μέρα, εκεί που μιλούσε ο Ιησούς μαζί με τους μαθητές Του, υπήρχε πολύς κόσμος που Τον άκουγε με πολύ προσοχή. Σε κάποια στιγμή Του έκαναν μια ερώτηση:
-Ποιος θα είναι ο πιο μεγάλος στη Βασιλεία των ουρανών;
-Και Εκείνος, ξέρετε τι έκανε;
Φώναξε ένα παιδάκι, το έβαλε μπροστά Του, το έσφιξε μέσα στην αγκαλιά Του και είπε:
«Εάν δεν αλλάξετε και δεν γίνετε σαν τα παιδιά αυτά, δεν θα μπείτε στη Βασιλεία των ουρανών».
Προσέξτε κάτι, δεν απήντησε ευθέως, ποιος είναι ο μεγαλύτερος στη Βασιλεία των ουρανών, απλά τους έδωσε την πρώτη απάντηση.

Στη συνέχεια, αφού  ξανακοίταξε το παιδάκι, το έσφιξε ξανά για δεύτερη φορά στην αγκαλιά Του, το φίλησε γλυκά στο κεφαλάκι και τους είπε:
«στις ον ταπεινώσει αυτν ς τ παιδίον τοτο, οτος στιν  μείζων ν τ βασιλεί τν ορανν.» [Ματθ. ιη' 3-4].
«Αυτός λοιπόν. που θα ταπεινώσει τον εαυτό του και θα γίνει σαν το μικρό αυτό παιδί, αυτός θα είναι ο μεγαλύτερος στη Βασιλεία των ουρανών».
Αυτή είναι η δεύτερη απάντηση.
-Στην πρώτη, θυμάστε τι είπε;
Εάν δεν αλλάξετε και δεν γίνετε σαν τα παιδιά, δεν θα μπείτε καν στη Βασιλεία των ουρανών!
-Τότε, γιατί Με ρωτάτε ποιος είναι ο μεγαλύτερος;
Εσείς είστε τόσο μεγάλοι, και αυτό φαίνεται στις ζήλιες, στους φθόνους, στις κακίες, στα λόγια, σε όλες τις κρίσεις και τις συκοφαντίες σας, που όσο και αν θέλετε να μπείτε στη Βασιλεία των ουρανών, δεν θα μπορέσετε. Γιατί η Βασιλεία των ουρανών, δεν θα γεμίσει με ανθρώπους, που είναι γεμάτοι ζήλιες, γεμάτοι λόγια, γεμάτοι φθόνους, γεμάτοι κακίες.   Και δεν μιλώ για όλους εσάς, που πειραγμένοι από τον Εωσφόρο, από τον Σατανά, θα ζηλέψετε κάποια στιγμή, θα πείτε κάποια άσχημα λόγια, θα εκφράσετε μια κακία και θα κάνετε ένα λάθος. Δεν μιλάω γι’ αυτούς, που θα το κάνουνε και μετά οι ίδιοι θα γονατίσουν και θα πουν: «Θεέ μου, συγχώρεσε με. Ήταν λάθος αυτό που έκανα». Γιατί Εγώ είμαι ευσπλαχνικός, λέει ο Κύριος, στον καθένα που μετανιώνει, γι’ αυτά τα λάθη. Αλλά προσέξτε, Είμαι και πολύ σαφής, εάν δεν σταματήσετε αυτές τις κακίες, δεν θα μπείτε στη Βασιλεία των ουρανών.

                                             Η ταπείνωση ενός παιδιού

«Αν θέλετε τώρα να μάθετε, ποιος είναι ο μεγαλύτερος στη Βασιλεία των ουρανών, ακούστε τα δικά Μου λόγια: “Όποιος απλά ταπεινώσει τον εαυτό του, σαν αυτό το παιδί”. Χρησιμοποιεί την πρόταση, “όποιος θα ταπεινώσει τον εαυτό του σαν αυτό το παιδί, αυτός θα είναι μεγάλος στη Βασιλεία των ουρανών”.
-Ποια είναι τελικά η ταπείνωση του ανθρώπου;
-Πότε ο άνθρωπος ταπεινώνεται;
Δείτε τη ζωή ενός παιδιού και δείτε και τη ζωή ενός μεγάλου.
-Ένα παιδί, τι κάνει;
Με απόλυτη εμπιστοσύνη, με απόλυτη αφοσίωση, κλείνεται μέσα στην αγκαλιά και στην καρδιά της μαμάς του. Εσείς οι μάνες, αυτό το ξέρετε καλά, γιατί έχετε μωρά.
Το μωρό, το παιδί, θέλει μονάχα την αγκαλιά της μαμάς του. Θέλει μονάχα τα μάτια της μαμάς του να το κοιτάνε. Θέλει μονάχα το χάδι της μαμάς του. Θέλει τα φιλιά της μαμάς του και αμέσως έχει παραδοθεί στην αγκαλιά της με πλήρη εμπιστοσύνη, με αφοσίωση και με υπακοή.  Κάνει ό,τι του λέει η μαμά του.
-Ψέματα είναι αυτά;
-Όχι.
Αυτή είναι η ταπείνωση ενός παιδιού.

(Απόσπασμα από κήρυγμα του π. Ελπιδίου Βαγιανάκη)